in

VR testar: Volympuder

bild 6
VR testar: Volympuder

Känns ditt hår fett och platt? Då behöver du ett torrschampo eller ett volympuder som suger upp flottet och ger hårrötterna ett lyft. VeckoRevyns skönhetsreporter Anja hittade guldkornen som ger uppfräschning och volym på ett kick!

Mer

volymheadern

Ger mycket volym

b

Schwarzkopf Osis+ Dust it, 189 kr.
OM PRODUKTEN: Volympuder.
SÅ TYCKTE VI: Håret ser genast mycket tjockare och mattare ut och det går att jobba upp ordentligt med volym. Alltså en mycket bra stylingprodukt. Den är dock lätt att överdosera vilket resulterar i att håret får en kakig känsla, så pudra försiktigt.
BETYG: 4

Svår spray

i

Björn Axén Styling powder, 70 kr.
OM PRODUKTEN: Mattande volympuder.
SÅ TYCKTE VI: Ger väldigt mycket volym (när man tar hjälp av fingrarna) men den fräscha känslan som utlovas infinner sig aldrig riktigt. Produkten syns och känns alldeles för mycket för att ge toppbetyg. Spraynen är ganska svår att hantera och det är lätt att överdosera.
BETYG: 3

Gör håret vitt

j

Disp Styling dust, 168 kr.
OM PRODUKTEN: Volympuder.
SÅ TYCKTE VI: Låt inte det här pudret närma sig ditt hår om det inte är ett 1700-talshår á la Marie Antoinette du eftersträvar. För vanligt hår är den här vitkletiga, mjöldoftande, grovkorniga och svårjobbade produkter inget vi rekommenderar.
BETYG: 1

Bra med dyr

h

Kevin Murphy Powder puff, 245 kr.
OM PRODUKTEN: Volympuder.
SÅ TYCKTE VI: Dryg med dyr. Svår att applicera, den går inte att ta med fingrarna utan måste hällas direkt på rötterna och då flyger det finfördelade pudret lätt iväg. Ger bra volym och fräsch hårbotten där produkten efter ett kort tag inte känns alls.
BETYG: 3

Bäst i test!

a

Toni & Guy Refreshing dry schampoo, 120 kr.
OM PRODUKTEN: Torrschampo.
SÅ TYCKTE VI: Lätt, osynlig och väldoftande mist som fräschar upp håret. Ger inte så mycket volym men den rena känslan väger upp. Den håller helt enkelt vad den lovar. Perfekt om du har en snygg grundfrisyr som du vill behålla lite längre.
BETYG: 5

För brunetter

e

Cake Refreshing powder, 168 kr.
OM PRODUKTEN: Torrschampo för brunetter.
SÅ TYCKTE VI: Eftersom detta puder är mörkt lämnar den inga spår i ett mörkare hår. Ger noll volym men är lätt att applicera och borsta ur. Efter ett par timmar är effekten borta men pulvret är drygt.
BETYG: 3

Ger super-volym

g

Sachajuan Volume powder, 145 kr.
OM PRODUKTEN: Volympuder
SÅ TYCKTE VI: Ger mycket volym och suger upp fett utan att hårbotten känns dammig och torr. Flaskan är snyggt designad och en fröjd att ha i badrummet – inte konstigt att det blivit en kultprodukt utomlands. En riktig favorit i testet.
BETYG: 4

Håller inte måttet

d

Kisby Dry schampo, 110 kr.
OM PRODUKTEN: Torrschampo.
SÅ TYCKTE VI: Tyvärr håller inte den här klassikern måttet jämfört med nyare konkurrenter. Torrschampon ger en uppfräschande känsla för att de luktar gott men eftersom den här produkten är doftlös ger den håret en torr och tråkig odör. Den möjliga konsistensen bidrar också till att det är ett högst ordinärt torrschampo.
BETYG: 2

Grymt pris!

c

Proffs Dry schampoo, 45 kr.
OM PRODUKTEN: Torrschampo.
SÅ TYCKTE VI: Det första vi gillar är den söta doften! Priset talar också starkt för produkten. Rötterna får sig ett lyft men tyvärr går det inte att lita på effekten mer än några timmar. Den vita färgen gör att mörkhåriga bör akta sig.
BETYG: 3