in

VR testar: Volymmascaror

mascaror

Volymmascaran är mångas bästa vän i sminkväskan. VeckoRevyn har testat nio kandidater i både lyx- och budgetklassen. Vilken förtjänar att få följa med dig hem?

Mer

Bäst i test!

stiletto

Maybelline Lash stiletto volume, 149 kr.
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Går snabbt och enkelt att jobba upp ordentlig volym med riktig svärta utan att kladda. Sitter perfekt hela dagen utan att smula eller rinna, tvättas lätt bort.  Älskar du riktigt maffiga fransar är det här mascaran för dig. Ny favorit!
Betyg: 5

Kunde vara bättre

mac

Mac Haute & naugthy lash, 215 kr. 
Om produkten: Mascara som ska ge volym och längd.
 Så tyckte vi: Lätt och greppvänlig hylsa. Mascaran känns först kletig men efter att ha torkat av borsten en gång känns mascaran krämig. Sitter riktigt bra utan smul eller klet och är lätt att tvätta bort. Volymen är det tyvärr lite si och så med, därför dras betyget ner en smula.
Betyg: 4

Bra och pålitlig

clarins

Clarins Mascara Wonder volume, 270 kr. 
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Borsten är lätt att arbeta med och har en klassisk utformning. Fransarna får en fin fyllighet och en helt okej längd. Det finns dock en liten risk för spindelbens-ögonfransar, men om du inte öser på mascara är det lugnt. Mascaran sitter väldigt bra och smular inte.
Betyg: 4

Sämst i test

shiseido

Shiseido Perfect defining volume mascara, 280 kr. 
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Hylsan känns bra i handen, men det är nog det enda som är positivt med den här mascaran. Den är seg i konsistensen vilket gör den svår att applicera. Borsten har en bra tjocklek, så det ser verkligen ut som att det här ska vara en supermascara!Den är sjukt svår att få bort och fransarna känns oljiga efteråt.
Betyg: 1

Luktar starkt

wigwham

Isadora Wigwham heavy lashes mascara, 120 kr. 
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Stor och spretig borste vilket gör det väldigt svårt att undvika spindelbenen. Mascaran luktar också rätt så starkt, lite kemiskt, vilket är lite avskräckande. Hylsan känns också lite billig. Men den sitter kvar länge på fransarna och klarar av en hel dag på jobbet + en joggingtur i regn utan tjafs. Spindelben och den billiga känslan drar ner betyget.
Betyg: 2

Platt fall

Max Factor Xperience volumising mascara, 175 kr. 
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Smal och hård applikator som känns modern. Mascaran är ganska lös men superenkel att få fin på alla fransar. Volymen uteblir dock helt och hållet. Fransarna blir väldigt separerade och smala, dock inte som spindelben. Sitter bra, smular inte och är lätt att tvätta bort. Men vad hände med volymen?
Betyg: 2

Klumpvarning

beyu

Beyu Beauty queen volume mascara, 160 kr.
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Stor och klumpig hylsa som är svår att arbeta med. Det är svårt att borsta på jämnt med mascara och klumpar uppstår på en gång. Dessutom lossnar strån från själva mascaran, vilket ger en konstig och trådig känsla. Fransarna måste kammas igenom för att få ett fint resultat.
Betyg: 2

Saknar det lilla extra

clinique

Clinique High impact mascara,
205 kr.

Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: En helt okej mascara som gav fina separerade fransar med vis volym. Den är enkel att applicera och är helt kladd-fri. Dock saknar den det där lilla extra – mascaran ger liksom inga “wow-fransar”. Så mer en vardagsmascara och alltså ingen partyfavorit.
Betyg: 3

Imponerar inte

megaplump

Wet ’n wild Mega plump mascara, 59 kr. 
Om produkten: Mascara som ska ge volym.
Så tyckte vi: Mascaran nästan känns lite torr i konsistensen. Ger inga klumpar eller spindelben, vilket är positivt. Ger lite volym men inte tillräckligt för att imponera. Sitter bra och är lätt att tvätta bort. Helt okej vardagsmascara men ingenting vi skulle använda i längden. Volymen är helt enkelt för dålig.
Betyg: 3