in

VR testar: Vattenfasta mascaror

bild 18
VR testar: Vattenfasta mascaror

En bra vattenfast mascara ska tåla både salta bad, svettiga löparrundor och ett och annat tårdrypande sommarbröllop. VeckoRevyn har testat nio kandidater – vilken blir bäst i test?

Mer

1. Bäst i test!

1

Estée Lauder Sumptuous bold volume waterproof mascara, 275 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Bra borste som är enkel att applicera med. Mascaran är lagom blöt och ger fina, väl separarede fransar utan kladd och klet. Volymen är också riktigt bra för att vara en vattenfast mascara. Sitter riktigt bra under dagen, smular inte och tvättas lätt bort på kvällen. Lite dyr, men ändå bäst i test!
BETYG: RRRRR

2. Ger mycket svärta

2

Rimmel 100% waterproof, 70 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Mascaran har en tjock borste och behöver två appliceringar för bästa resultat, men då ger den rikligt med svärta. Sitter som berget under torra förhållanden men faller ner lite under ögonen när den utsätts för vatten. Lätt att tvätta bort om du har makeup-borttagning anpassat för vattenfast smink.
BETYG: RRR

3. Sitter som berget

3

Lumene Blueberry curl, 145 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Har en bra gummiborste som gör att mascaran inte klumpar sig och separerar ögonfransarna fint, men den är ger varken volym eller längd. Den sitter dock som berget, faktum är att jag knappt ens fick bort den. Körde med rengöringsolja och fyra olika rengöringar men till slut fick jag nöja mig med att lite rester satt kvar på fransarna.
BETYG: RRR

4. Smular lite

4

Art deco Perfect volume waterproof, 158 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Formulan lite trögflytande, vilket gör att den är lite tung att applicera, du får borsta några gånger extra för att slippa klumpar. Svärtan är bra och den håller hela dagen. Den håller för en dusch utan att rinna, men efter att den torkat igen börjar den att smula lite. Den är lite svår att tvätta bort, så en bra remover är att rekommendera.
BETYG: RRR

5. Varken volym eller längd

5

Nivea Extreme resist volume & 24 h hold, 139 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Det här är mascaran som ska sitta som berget i 24 timmar, och den håller vad den lovar. Den klarar galant en utekväll, tårdränkta farväl och glädjetårar utan att varken smula sig eller rinna. Men är du även ute efter volym och längd så får du se dig om efter en annan mascara. Den här ger varken det ena eller det andra.
BETYG: RR

6. Ger ingen volym

6

The body shop Waterproof mascara, 149 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Tjock borste som tyvärr inte ger volym eller nämndvärd förändring. Fransarna blir istället mjuka och fint separerade. Svärtan är heller inget att hurra för. En perfekt kandidat om du är ute efter fransar som ser helt omålade ut – fast då är det kanske lika bra att skippa mascara helt och hållet istället? Håller dock bra mot vatten och smular inte.
BETYG: RR

7. Smular rejält

7

Isadora Build-up extra volume 100% waterproof, 115 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Tjock borste som gör appliceringen enkel. Fransarna får lagom med färg och fin läng, men inget vidare volym. Sitter bra mot både vatten och svett, men mot eftermiddagen smular den rejält. Försvinner enkelt med remover. Bra som vattenfast mascara, sämre om du är ute efter volym.
BETYG: RRR

8. Stor risk för spindelben

8

Oriflame Wonder lash waterproof, 135 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Specialborste som ger fin färg. Men formulan är lite kletig och gör fransarna både blöta och klibbiga. Risken för spindelben är stor. Smular inte det minsta och sitter verkligen som berget – den här mascaran krävde dubbelt så mycket remover som de andra i testet för att försvinna helt. Några strån fick också sätta livet till.
BETYG: R

9. Håller inte för vatten

9

L’Oréal Extra volume collagene waterproof, 175 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Tjock borste som gör det svårt att måla de mindre fransarna, men borsten ger mycket volym. Mascaran är ganska kladdig och det är svårt att applicera. Håller bra en hel dag utan att smula men efter en dusch är mascaran nästan helt borta. Helt okej mascara men inte tillräckligt bra för att klara ett tårdrypande bröllop eller ett dopp i havet.
BETYG: RR