in

VR Testar: Vattenfasta mascaror

mascara
VR Testar: Vattenfasta mascaror

Sommaren är de vattenfasta mascarornas säsong med många blöta dagar på stranden. VR har testat 9 stycken – vilken håller färgen bäst?

Mer

1. Stor borste

urbandecay

Urban decay Big fatty mascara, 179 kr/blush.se.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara med volymeffekt.
SÅ TYCKTE VI: Megastor borste som ger både volym och längd. Tyvärr medför borstens storlek att risken för klumpar är stor. Håller helt okej när man badar och är relativt lätt att tvätta bort. Plus för att den inte smular det minsta!
BETYG: RRR
 

2. Krånglig

Smashbox Limitless lash waterproof mascara, 220 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara med inbyggd borttagning.
SÅ TYCKTE VI: Mascaran innehåller två borstar, där en ska användas som borttagningsmetod.  Fransarna blir varken tjockare eller längre, färgen övertygar inte heller. Borsten med remover gör det lite enklare att bli av med färgen, men känns mest krånglig.
BETYG: RR
 

3. Ger maxad volym

Max Factor False lash effect waterproof mascara, 175 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara med volymeffekt.
SÅ TYCKTE VI: Mascaran känns krämig och den stora borsten gör appliceringen enkel. Ger fransarna längd och volym men färgar under dagen av sig på huden och smular också lite. En rejäl dos remover behövs på kvällen.
BETYG: RRR
 

4. Varning för spindelben

isadora

Isadora Build-up mascara extra volume , 115 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara som ska ge extra volym.
SÅ TYCKTE VI: Odryg mascara som inte ger den förväntade volymen. Fransarna behöver dessutom flera lager färg för önskad effekt. Håller jättebra mot vatten men är tyvärr lite svår att få bort på kvällen. Varning för spindelbenseffekt!
BETYG: RRR

5. Dryg

clarins

Clarins Mascara wonder waterproof , cirka 245 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara.
SÅ TYCKTE VI: Kladdig formula som efter några omgångar ger fint separerade fransar. Håller för både bad och dusch men smular av sig lite. Svår att tvätta bort på kvällen. Plus för stor hylsa och en dryg känsla!
BETYG: RRRR
 

6. Smular

thebalm

The Balm Two Timer, 179 kr/inezza.se.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara med två borstar.
SÅ TYCKTE VI: Mascaran har två borstar, en för volym och en för längd. Fransarna blir verkligen jättefina och håller medelbra mot vatten, men gnuggar man sig i ögonen är smulor ett faktum. Däremot lätt att tvätta bort.
BETYG: RRR

7. Ger naturliga fransar

id

Id Weather everything, 225 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara som ska passa känsliga ögon.
SÅ TYCKTE VI: Mascara som varken ger fransarna längd eller volym, snarare en naturlig look. Håller ganska bra i kontakt med vatten, men färgar huden runt ögonen lite grå. Svår att tvätta bort. Minus för  odryg formula i liten förpackning.
BETYG: RR

 

8. Praktiska borstar

guerlain

Guerlain Le2 Two brush mascara waterproof, 355 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara med två borstar.
SÅ TYCKTE VI: Praktiska borstar, en vanlig och en för de mindra fransarna. Klumpar inte och ger vackra fransar, även om det är sisdär med både volymen och längden. Supersvår att tvätta bort!
BETYG: RR
 

9. Håller dåligt

face

Face stockholm Volumizing waterproof mascara, 235 kr.
OM PRODUKTEN: Vattenfast mascara med volymeffekt.
SÅ TYCKTE VI: Torr och kornig mascara som fäster dåligt på fransarna. Flera omgångar behövs för att fransarna ska kännas fina, men risken för klibb är stor. Smular mycket och håller dåligt i kontakt med vatten. Lätt att tvätta bort.
BETYG: R