in

VR testar: Solskydd på spray

bild 3
VR testar: Solskydd på spray

Solskydd i sprayform är ett snabbt och enkelt sätt att skydda huden mot solens brännande strålar. VeckoRevyn har testat nio solvarma kandidater – vilken förtjänar en plats i din strandväska?

Mer

1. Klarar badet bra

garnier

Garnier Ambre solaire Light & silky, 135 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Produkten är enkel att applicera på grund av sin breda räckvidd i ”strålen”, känns fräsch och lägger sig som en tunn, lite glansig yta på huden. Efter ett bad sitter solskyddsfaktorn fortfarande kvar, vilket känns som ett stort plus. Enda minus är den något fräna lukten produkten har.
BETYG: RRRR

2. Bäst i test!

kiehls

Kiehl’s Uv protect Face & body suncscreen spray, 295 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med extra vatten-resistens.
SÅ TYCKTE VI: Sprayflaskan gör att det är lätt att fördela jämnt över huden. Den är lite trögflytande, så man får gnugga ordentligt för att den ska gå in i huden. Men väl på plats så känns den matt och absolut inte kletig. Det känns väldigt bra framför allt i ansiktet, då man slipper en blank yta.
BETYG: RRRRR

3. Bra – men dyr

sensai

Sensai Kanebo Silky bronze Sun proctetive spray for body, 945 kr
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen fördelas jämnt över huden och är lätt att jobba in. Den känns inte alls kladdig, torkar in i huden snabbt och ger känslan av att skydda bra. Det är den första solspray jag använt som inte luktar något över huvud taget vilket känns som ett stort plus. Stort minus för priset dock, men det drar inte ner betyget.
BETYG: RRRRR

4. Luktar citrus

dermalogica

Dermalogica Waterblock solar spray, 455 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med extra vatten-resistens.
SÅ TYCKTE VI: Har en bred räckvidd och är enkel att applicera. Konsistensen är genomskinlig, nästan krämig, och gör att huden känns både kladdig och återfuktad på samma gång. I kontakt med vatten blir huden ännu oljigare, men det är inte helt oangenämt. Luktar dessutom fräscht av citrus.
BETYG: RRRR

5. Känns som en vanlig creme

eucerin

Eucerin Sun spray, 146 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Sprutet är lite fjuttigt och doserar väldigt lite av produkten, vilket innebär att många pump med flaskan behövs. På huden känns sprayen precis som en vanlig solcreme, med samma vita färg och krämiga konsistens. Efter bad känns huden precis som vanligt. Positivt att den inte luktar något speciellt.
BETYG: RRR

6. Luktar godis

guinot

Guinot Spray bronze oil free sunscreen, 485 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Sprayflaskan ger en bra fördelning av produkten på huden och luktar riktigt gott. Sprayen förvandlas till en vit creme på huden, vilket underlättar doseringen, du ser precis var du har smort in. Huden blir mjuk och len, också efter bad. Riktigt bra, men det dyra priset drar ner betyget.
BETYG: RRR

7. Klädvarning!

yves rocher

Yves rocher Protectyl végétal, cirka 169 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Produkten blir en vit creme på huden, som är rätt besvärlig att smörja in i huden. Först blir huden vit, men efter lite gnuggande går den in i huden. Resultatet är en rejält kladdig hud, som rimmar illa med solvarma dagar. Efter bad känns huden renare, men då är det ju dags för en ny dos med spf.
BETYG: RR

8. Ger glans!

nivea

Nivea sun Invisible proctection, 123 kr.
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Enkel och bra spray-flaska i schyst storlek som lätt får plats i väskan. Lätt att applicera. Luktar lätt och fräscht som en vanlig sollotion. Huden blir glansig på ett fint sätt. Skyddar bra mot solen men det känns som man måste spraya sig flera gånger under dagen för ett bra skydd.
BETYG: RRRR

9. Fantastisk!

pizbuin

Piz buin Active Fresh cooling sun spray, 170 kr/eleven.se.
OM PRODUKTEN: Solspray med UVA- och UVB-skydd.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen doserar en precis lagom mängd av produkten och lägger sig som en behaglig tunn film på huden. I kontakt med vatten blir huden möjligen lite mjukare, vilket bara känns härligt. Luktar gott och kladdar inte det minsta. En riktigt keeper – som dessutom är billig!
BETYG: RRRRR