in

VR testar: Prisvärda hårschampon

bild 6
VR testar: Prisvärda hårschampon

Stämmer det att ett schampo måste vara dyrt för att vara bra? VR har testat 9 stycken budgetkandidater under 100-lappen. Vilket är lika bra för ditt hår som för din plånbok?

Mer

Inget för fett hår

nivea volume sensation

Nivea Volume sensation schampo, 35 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo som ska tillföra volym.
SÅ TYCKTE VI: Luktar supergott och är enkelt att applicera i blött hår. Det löddrar ordentligt men tyvärr känns produkten inte särskilt dryg. Efteråt känns hårstråna mjuka och återfuktade. Håret får en liten volymboost som håller i en dag, men den nytvättade känslan är det sisådär med dagen efter. Inget för fett hår.
BETYG: RRR

2. Rinnig formula

sunsilk

Sunsilk Straight to perfection, 24 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo som ska göra håret mjukt och lent.
SÅ TYCKTE VI: Doften påminner lite om tvål men är alldeles för rinnig. Risken för överdosering känns därmed stor, inte heller känns formulan särskilt dryg. Men håret blir mjukare och lenare och känns rent och fräscht i två dagar. Har du riktigt frissigt hår behöver du dock något starkare för att hålla koll på lockarna.
BETYG: RR

3. Luktar desinficeringsmedel

apoliva care

Apoliva care Milt schampo, 42,50 kr.
OM PRODUKTEN: Milt schampo som passar känslig hårbotten.
SÅ TYCKTE VI: Luktar inte särskilt gott, doften påminner mest om desinficeringsmedel. Men schampot känns milt och skonsamt mot håret och gör det rent och mjukt. Den nytvättade känslan håller i sig i två dagar innan det är dags för en ny dos. Helt okej budgetalternativ för den känslige!
BETYG: RRR

4. Ger glans

schwarzkopf gliss

Schwarzkopf Gliss nutri protect schampo, 40 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo för torrt och slitet hår.
SÅ TYCKTE VI: Schampot luktar starkt av vildros. Det är enkelt att fördela i håret och schampot, men inte jättedrygt, utan du får ta en rejäl klick om det ska löddra ordentligt. Efter tvätt ser håret glatt ut och luktar gott, även när håret har torkat stannar en del av doften kvar och håret blir mjukt och en aning glansigt. Jag skulle absolut kunna använda det igen.
BETYG: RRR

5. Budgetfavorit!

barnangen

Barnängen Aloe vera youghurt schampo, 23 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo för slitet hår.
SÅ TYCKTE VI: Schampots konsistens påminner lite om duschcreme och löddrar härligt i håret. Formulan ska verka stärkande för hårstråna, så till en början känns det blöta håret lite strävare än vanligt. När det är torrt har dock aloe veran kickat in och hårstråna är lena och mjuka. En keeper för billig peng!
BETYG: RRRR

6. Löddrar lagom

tresemme

Tresemmé Vitamin e moisture rich, 89 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo för torrt och skadat hår.
SÅ TYCKTE VI: Schampot luktar väldigt gott och doften sitter sen kvar i håret länge. Det har ganska tjock konsistens och löddrar lagom mycket men det känns dock inte så drygt. Efter att det torkat känns håret rent och fräscht utan att vara strävt.
BETYG: RRRR

7. Gör håret strävt och fett

lee stafford

Lee stafford Color love shampo, 79 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo för färgat och skadat hår.
SÅ TYCKTE VI: Schampot påminner lite om gelé och glider lätt ur handen när du står i duschen. Löddrar ordentligt men känns samtidigt drygt. Däremot blir det blöta håret riktigt strävt och svårt att kamma ut. Det torra håret känns också en smula fett.
BETYG: RR

8. Trasslade till håret

scandinavian formula

Scandinavian formula Glans-schampo, 79 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo som ska ge fin glans och passa bra i färgat hår.
SÅ TYCKTE VI: Schampot kändes väldigt odrygt och det behövdes mycket för at håret skulle bli rent. Efter schamponering upplevde testpersonen sitt hår trassligare än vanligt. Glanseffekten gjorde att håret blev glatt, men ändå hyfsat rent och fräscht.
BETYG: RR

9. Ger en sträv känsla

Björn Axén Care shampoo normal , 100 kr.
OM PRODUKTEN: Schampo för obehandlat hår.
SÅ TYCKTE VI: Schampot luktar lite kliniskt men känns relativt drygt. Tvättar effektivt bort smuts och stylingrester. Den nytvättade känslan håller sig i två dagar, vilket är toppen. Men det får också en sträv känsla, vilket gör att man vill applicera en inpackning ögonaböj. Troligen inget för torrt och slitet hår, med andra ord.
BETYG: RRR