in

VR testar: Pincetter

bild 13
VR testar: Pincetter

En skarp och effektiv pincett är ett måste för fint ansade ögonbryn. VeckoRevyn har testat nio välvässade kandidater.

Mer

KRÄVER FÖRSIKTIGHET

mac

Mac Tweezers, 300 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Pincetten är väldigt smidig och lätt att hålla i handen. Klorna är väldigt vassa och ibland är det svårt att endast plocka strån, det är lätt hänt att även lite hud kommer i vägen och det gör megaont! Annars är det väldigt lätt att jobba med, men man får vara försiktig.
BETYG: RRR

LITEN OCH SMIDIG

anastasia

Anastasia Preciscion tweezers, 200 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Pincetten kändes liten och smidig i handen och hade en fin ljusrosa färg. Den var lätt att använda och kom åt såväl lite grövre som små tunna strån. Extra plus för det skyddande höljet som ser till så att pincetten inte fastnar i allt i necessären och att den håller sig fräsch.
BETYG: RRRR

MEDFÖLJANDE PLASTHATT

vitry

Vitry, 109 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Liten och smidig pincett. Smala klor som är bäst på haffa varje enskilt hårstrå, men mindre bra på att noppa flera strån samtidigt. Toppen att det följer med en liten plasthatt, som man kan sätta på klorna så att man inte sticker sig när man letar efter något i necessären.
BETYG: RRR

FÅR INTE TAG I SMÅSTRÅN

dermanord

Dermanord, 150 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Pincetten har en bra fjädrande känsla och ligger fint i handen. Tyvärr är klorna lite för tjocka, för att få tag i de minsta stråna är omöjligt. Däremot är pincetten grym när man vill plocka flera, större strån samtidigt.
BETYG: RR

BÄST I TEST!

depend

Depend, 79 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Riktigt snygg pincett som både livar upp sminkväskan och biter på de allra kortaste stråna. Pincetten är lagom vass och mycket greppvänlig. En riktigt keeper för en billig peng.
BETYG: RRRRR

LITE FÖR VASS

face

Face stockholm, 249 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Pincetten är matt svart och vinklad. Tack vare vinklingen kommer den åt nästan alla hårstrån, men tunna strån kniper den lätt av eftersom den är så vass. Risken finns att du råkar nypa av en bit av huden om du plockar slarvigt på grund av pincettens vasshet. Annars är pincetten lagom stor känns hållbar.
BETYG: RR

BLINGAD

scratch

Scratch, 240 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: En jättebra pincett! Den känns smidig och är lätt att arbeta med och stadig att hålla i. Den griper tag om stråna direkt och den fungerar även bra på de minsta, tunnare stråna. Som bonus är den utsmyckad med en liten kristall för de som vill att även pincetten ska vara lite piffig.
BETYG: RRRR

BRA VARDAGSPINCETT

yves rocher

Yves Rocher, 89 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Greppvänlig men sämre på att få fatt de kortaste hårstråna. Behaglig att hålla i men känns lite stel i handflatan. Hade gärna fått fjädra mer. En bra pincett för vardagsbruk men den medföljande plasthållaren känns bara klumpig.
BETYG: RR

FÖR DYR!

rubis

Rubis switzerland, 290 kr.
OM PRODUKTEN: Pincett i metall.
SÅ TYCKTE VI: Pincetten är inbyggd i ett svart plasthölje vilket gör den väldigt greppvänlig och lätt att hantera. Den är lätt och väger inte mycket. Själva spetsen på pincetten är sylvass, vilket gör att det är svårt att komma åt de kortaste stråna då man liksom inte kan trycka till ordentligt. Att den är så vass kan också vara lite läskigt, man blir lite rädd att man ska råka sticka sig på den.
BETYG: RR