in

VR testar: Ögonskuggeprimer

bild 23
VR testar: Ögonskuggeprimer

Trött på utsmetad och krackelerad ögonskugga? Grunda med en ögonskuggeprimer först, så både fäster och sitter färgen betydligt bättre. VR har testat nio kandidater. Vilken förtjänar en plats i din sminkväska?

Mer

Vad är en ögonskuggeprimer?

En ögonskuggeprimer gör att din ögonskugga fäster bättre på ögonlocket och håller längre. Du applicerar den på ren hud, efter eventuell ögoncreme men före ögonskugga och mascara.

Pudrig och dyr

guerlain

Guerlain Ombre éclat Eye primer, cirka 310 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Ska gnuggas varm med fingrarna innan applicering, vilket är lite svårt. Resultatet blir en pudrig hinna som framhäver färgen fint. Sitter fint under dagen men på kvällen är ögonskuggan mindre intensiv. Det dyra priset drar ner betyget.
BETYG: RR

Blöt känsla

makeupstore

Make up store Eye primer, 155 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Primern är vit och flytande, ungefär som mjölk. Det tar också tid för den att torka. Ögonskuggan sitter dock fint under både dagen och kvällen. Bra produkt i budgetklassen!
BETYG: RRR

BÄST I TEST!

lumene

Lumene Eyeshadow primer, 110 kr. 
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Krämig produkt som blir osynlig på huden och torkar snabbt. Framhäver ögonskuggans färg och gör att den verkligen sitter som berget. Den bästa primern vi någonsin provat – till ett plånboksvänligt pris. Ett måste i din necessär!
BETYG: RRRRR

Ingen effekt

toofaced

Too faced Shadow insurance, 249 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Krämig och hudfärgad produkt som dock är väldigt rinning, vilket inte känns så fräscht. Den tar också lång tid på sig att torka in i huden. Ögonskuggan blir varken mer intensiv eller håller längre. Det känns faktiskt som om vi inte har applicerat någon primer alls.
BETYG: R

För krämig

Smashbox Photo finish lid primer, 225 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Extremt krämig produkt som är hudfärgad. Den krämiga konsistensen påverkar också ögonskuggan, som känns extra kletig på ögonlocken. Färgen sitter fint ett par timmar men under kvällen är hållbarheten som bortblåst. Ingen favorit i testet.
BETYG: RR

Budgetfynd!

isadora

Isadora Eye shadow fix, 89 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Hudfärgad produkt som blir osynlig på huden och torkar riktigt snabbt, vilket är positivt. Tyvärr gör den att ögonskuggan blir blekare än vanligt, så ett extra lager färg behövs. Men hållbarheten är det inget fel på! Också lätt att tvätta bort. Budgetfynd!
BETYG: RRRR

Gör huden mjuk

estee

Estée Lauder Double wear, 190 kr. 
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Primer som är osynlig och gör huden extremt mjuk, vilket känns härligt. Ögonskuggans färg intensifieras, så det gäller att vara lite extra lätt på handen. Skuggan sitter också fint långt in på kvällen. Riktigt bra exemplar i mellanprisklassen!
BETYG: RRRR

Sitter fint

arden

Elizabeth Arden Advanced eye-fix primer, 275 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Hudfärgad och krämig produkt som först gör att ögonskuggan känns blekare i nyansen. Men efter någon minut är färgen tillbaka till sin normala nyans. Sitter riktigt bra och är också enkel att tvätta bort. Hade priset varit lägre hade betyget blivit högre.
BETYG: RRR

Smart förpackning

eclat

Clarins Instant light eye perfecting base, 265 kr.
OM PRODUKTEN: Primer för ögonskugga.
SÅ TYCKTE VI: Smart förpackning som gör att produkten känns hygienisk och kladdfri. Produkten är hudfärgad, krämig och tunn och gör att den efterföljande ögonskuggan blir extra pudrig. Färgen sitter kvar på ögonlocken hela dagen men är ändå lätt att tvätta bort på kvällen.
BETYG: RRRR