in

VR testar: Ögonmakeup-removers

makeupremover1

VeckoRevyn har testat rengöringsprodukter som ska bita mot den mest envisa och vattenfasta mascara – vilka håller måttet?

Mer

1. Klart godkänd

lumene

Lumene Waterproof eye makeup remover, 85 kr.
OM PRODUKTEN: Remover i oljeform.
SÅ TYCKTE VI: Känns bra på ögonlocken eftersom den är lite oljig, så den torkar inte ut området runt ögonen. Nackdelen med detta är att den är lite svår att tvätta bort med vatten, så du får ta en torr bomullspad innan för att få bort oljerester. Den fungerar okej på vattenfast smink, men man får gnugga en del, så det svider lite i ögonen efteråt.  På vanligt smink fungerar den bra, så det blir ett klart godkänd.
BETYG: RRR

2. Svider!

nivea

Nivea Gentle waterproof eye make-up remover, 50 kr.
OM PRODUKTEN: Rengöring i cremeform.
SÅ TYCKTE VI: Aj aj aj, vad produkten svider i ögonen! Det riktigt bränner bakom ögonlocken. Synd, för på både ögonskugga och mascara fungerar den hur bra som helst. Till och med vattenfast mascara är ett minne blott. Att den ska vara extra mild med kamomill-extrakt må vara hänt, men varför svider den som eld?
BETYG: R

3. Kletig

lush

Lush Ultra bland, 99 kr/45 g.
OM PRODUKTEN: Remover i fast cremeform.
SÅ TYCKTE VI: Universalcremen känns lite skum att gnida in på ögonlocken, men tillsammans med en bomulllspad försvinner ögonskugga och mascara snabbt. Tyvärr får man gnida lite extra för att bli av med vattenfasta produkter, vilket innebär att några ögonfransar får sätta livet till. Tyvärr blir huden rejält klibbig och kletig, så detta är troligen ingenting för linsbärare.
BETYG: RRR

4. Känns dryg

clarins

Clarins Instant Eye Make Up Remover, 275 kr.
OM PRODUKTEN: Rengöring i oljeform.
SÅ TYCKTE VI: Luktar fräscht och gott. Svider inte men kräver extra gnuggning för att bli av med vattenfast smink. Känns dryg och det behövs inte heller mycket av produkten för önskat resultat. Att få bort vanligt smink är lättare, även om huden känns lite uttorkad efteråt. Ögoncreme efteråt rekommenderas.
BETYG: RRR

5. Känns skonsam

makeupstore

Make up store Dual active remover, 365 kr.
OM PRODUKTEN: Remover i oljeform.
SÅ TYCKTE VI: Luktfri rengöringsolja som man får gnugga in på fransarna för att mascaran ska lossna men det lossnar fint och ögonen blir rena utan att det känns överdrivet oljigt på ögonlocken. Ögonen ser friska och återfuktade ut efteråt och det känns som att den är en väldigt skonsam produkt att ta bort smink med. Även på icke vattenfast smink fungerar den utmärkt. Den här kommer jag att använda igen.
BETYG: RRR

6. Bäst i test!

korres

Korres Jasmine eye make-up removal lotion, 228 kr.
OM PRODUKTEN: Rengöring i flytande form.
SÅ TYCKTE VI: Ny favorit! Beskrivs som lotion men känns mer som ett ansiktsvatten. Produkten avlägsnar snabbt och enkelt allt smink, till och med vattenfast. Efteråt känns huden mjuk och lugnad utan vare sig kletig eller oljig känsla. Att produkten dessutom känns dryg är bara grädde på moset. Den här vill vi definitivt alltid ha i badrumsskåpet.
BETYG: RRRRR

7. Lämnar spår

olay

Olay Eye make up remover, 49,50 kr.
OM PRODUKTEN: Rengöring i cremeform.
SÅ TYCKTE VI: Budgetprodukt som är enkel att använda. Cremen är lättflytande och svider inte det minsta i ögonen. Tar snabbt bort ögonskugga men med mascara, både vattenfast och vanlig, är resultatet sisådär. Fransarna känns rena men på morgonen syns svarta spår under ögonen. Synd på annars bra produkt!
BETYG: RR

8. Inte särskilt dryg

clinique

Clinique Take the day off Makeup remover, 195 kr.
OM PRODUKTEN: Remover i oljeform.
SÅ TYCKTE VI: Rengöringen är en nästan luktfri olja. Den känns skön och skonsam mot området runt ögonen men huden blir väldigt fet efteråt och känns oljig snarare än mjuk. Det krävs rätt mycket av produkten för att all makeup ska försvinna.
BETYG: RR