in

VR testar: Mineralfoundation

bild 15
VR testar: Mineralfoundation

Vilken mineralfoundation är överskattad och vilken fick högst betyg av VeckoRevyns skönhetsredaktör? Spana in VeckoRevyns test!

Mer

För glittrig

2mineral

Isadora Mineral foundation powder, 160 kr.
Om produkten: Mineralfoundation.
Så tyckte vi: Lätt, transparent och ger en fin lyster på oproblematisk perfekt hud. De alldeles för stora glitterkornen ger ett onaturligt resultat. Testpersoner med fetare hudtyp tycker att den tog fram skavanker, täckte dåligt och försvann snabbt.
Betyg: 2

Krämig på huden

2mine

Elizabeth Arden Pure finish mineral makeup,
350 kr.
Om produkten: Puderfoundation med mineraler.
Så tyckte vi: En mjuk kaka som vi hyvlar av rätt mängd och sen applicerar med en puderpuff. Resultatet blir lätt och nästan krämigt. Det känns vilseledande när vi läser att den inte innehåller 100 procent mineraler, men efter applicering är det irrelevant, det här är en bra foundation.
Betyg: 3

Bra men dyr

3mine

Jane Iredale Amazing base mineral foundation spf 20, 465 kr.
Om produkten: Mineralfoundation.
Så tyckte vi: Täcker väldigt bra utan att någonsin bli dammig på huden. Är mindre glittrig än konkurrenterna och för fetare hudtyper är den idealisk. Under dagen blir huden något torrare men håller sig matt i evigheter. Tyvärr inte fullt så dryg vi kan förvänta oss efter det djupa hålet i plånboken som ett inköp gör.
Betyg: 4

Överskattad

4mineral

Bareminerals Foundation spf 15, 450 kr.
Om produkten: Mineralfoundation.
Så tyckte vi: Problemet med den här produkten är att den onekligen är väldigt glittrig, vilket inte passar en
fetare problemhud (som annars drar nytta av mineralfoundation). När vi försöker bygga täckning slår det lätt över till en tråkig, askig ton. Oerhört dryg men priset och lovorden motsvarar inte förväntningarna.
Betyg: 2

Ger en gråaktig ton

5mine

Maybelline Pure mineral foundation, 159 kr.
Om produkten: Mineralfoundation.
Så tyckte vi: Färgerna ser skrämmande grå ut redan i burken och blir tyvärr inte bättre på, utan de får huden att se grådaskig ut. Borsten vi får med är svåranvänd. Den flytande varianten i samma serie (men som inte innehåller lika mycket mineraler) är ett mycket mer smickrande alternativ.
Betyg: 2

Bäst i test!

6mine

L’Oréal True match minerals, 185 kr.
Om produkten: Puderfoundation
med mineraler.
Så tyckte vi: Förpackningen är klumpig och borsten ganska dålig. Där slutar dock kritiken, för när produkten väl hamnar på huden blir resultatet fint och hållbart. Även på den mest känsliga huden känns den len och snäll. Pudret är skirt men ger ändå fin täckning. Passar väldigt bra på tunn och ljus hy.
Betyg: 4

Passar solkysst hy

7mine

Max Factor Natural minerals foundation, 160 kr.
Om produkten: Puderfoundation
med mineraler.
Så tyckte vi: Borsten är hård och ingen höjdare mot en känslig hud. Byt ut den och du får en okej foundation. Färgerna drar lite åt orange så väldigt ljus hy bör se upp och skimret passar inte en oljigare hudtyp. Huden får en fräsch lyster och vi kommer använda den mer i sommar till solkysst hud.
Betyg: 3

Praktisk förpackning

8mine

Clinique Superbalanced powder makeup, 370 kr.
Om produkten: Puderfoundation med mineraler.
Så tyckte vi: Ger en matt, mjuk finish till en typisk blandhy. Vi rekommenderar den inte till en väldigt torr eller mycket fet hud men passar perfekt till alla där emellan. Sjunker fint in i huden men behöver bättras på efter ett tag. Praktisk förpackning.
Betyg: 4

Sämst!

9mine

Make up store Wonder kit, 795 kr.
Om produkten: Kit med mineralpuder.
Så tyckte vi: Alla nyanserna är så skimrande att de ser ut som fula highlighters. De ljusa blir som pärlemor
på huden och den mörka är alldeles för röd för att ens kunna fungera som bronzer. Den syntetiska kabukiborsten är skön mot huden men fångar upp och applicerar mineralerna riktigt dåligt.
Betyg: 1