in

VR testar: Läppbalsam

bild 8
VR testar: Läppbalsam

Snabbaste vägen till mjuka och återfuktade läppar stavas läppbalsam. VeckoRevyn har testat 9 kandidater!

Mer

Organiskt

1lip

Figs and rouge Lip, face and body balm, 65 kr.
Om prdukten: Organiskt läbbalsam som kan användas över hela kroppen.
Så tyckte vi: Först känns läpparna smuliga men efter ett tag blir de matta och mjuka. En applicering räcker länge, läppbalsamet gör munnen både mjuk och ger en skön känsla. Supersöt förpackning!
Betyg: 3

Jobbig förpackning

2lip

Lush Honey trap lip balm, cirka 70 kr.
Om produkten: Läppbalsam med vetegroddsolja och honung.
Så tyckte vi: Locket är jättesvårt att få av! Läppbalsamet luktar lite kliniskt och känns först hårt och lite strävt. På läpparna förvandlas det dock till en mjuk historia som känns läkande och återfuktande.
Betyg: 3

Svider!

3lip

100% pure organic Mint lip balm, 99 kr/eleven.se.
Om produkten: Naturligt läppbalsam med smak av mint.
Så tyckte vi: Härlig konsistens som påminner om läppglans. Men smaken av mint svider alldeles för mycket. Först känns balsamet svalt men sedan infinner sig en stickande känsla. Det känns som ett oljigt lager tandkräm på läpparna! Betyget blir dock högre eftersom balsamet är organiskt och ej testat på djur.
Betyg: 3

Smart förpackning

4lip

Clinique Intensive lip treatment repairwear, 295 kr.
Om produkten: Läppbalsam berikad med naturligt kollagen.
Så tyckte vi: Färglöst, smaklöst och doftfritt läppbalsam som ger mjuka läppar. Effekten håller i sig i någon timme, sedan är det dags för ny applicering. Formulan känns ganska dryg. Ett stort plus för att produkten kommer i en hylsa, så att man slipper fingerkladdande.
Betyg: 4

Oljig känsla

5lip

Dr Hauschka Läppbalsam, cirka 100 kr.
Om produkten: Läppbalsam med naturliga växtvaxer.
Så tyckte vi: Drygt balsam som känns oljigt på läpparna. Gör läpparna mjuka men två appliceringar om dagen räcker, annars blir munnen alldeles för kladdig. Lite dum förpackning, en tub hade fungerat bättre.
Betyg: 4

För känsliga munnar

6lip

Lypsyl Lip balm sensitive, cirka 12 kr.
Om prdukten: Läppbalsam utan parfym.
Så tyckte vi: Helt doftfri formula som ger mjuka och glansiga läppar. Återapplicering behövs efter ett par timmar, men balsamet känns ändå drygt och återfuktande. Helt kladdfri!
Betyg: 3

Dryg och supersöt

7lip

Odd molly My lips love me, cirka 145 kr.
Om produkten: Läppbalsam med bomull och silke.
Så tyckte vi: Läppbalsamet varken luktar eller smakar och gör munnen mjuk och glansig. Dryg formula som räcker länge och ger mjuka och lena läppar. Plus för söt förpackning som man gärna pimpar handväskan med!
Betyg:4

Mjukgörande

8lip

Origins Dr Weil conditioning lip balm, 175 kr.
Om produkten: Läppbalsam med gurkmeja.
Så tyckte vi: Balsamet har en doft av citrus, vilket vi hade kunnat leva utan, men smakar inte och känns fantastiskt på läpparna. De blir mjuka och håller sig så länge. Läpparna blir inte torra och återapplicering är inget nödvändigt ont utan snarare något man vill göra.
Betyg: 3

Smakar solcreme

9lip

Md formulations Lip balm spf 20, 160 kr.
Om produkten: Läppbalsam med solskyddsfaktor.
Så tyckte vi: Luktar rätt starkt av pepparmint, men känns ändå fräscht på läpparna. Läppbalsamet känns mjukt och följsamt och stannar kvar väldigt länge. Du behöver inte applicera ofta. Enda nackdelen är att den smakar lite solskyddsfaktor. Men det skyddar mot solen, så det går väl på ett ut.
Betyg: 4