in

VR Testar: Kompaktpuder

bild 3
VR Testar: Kompaktpuder

Ett bra kompaktpuder ska dämpa blänket, ha inbyggd spegel och rymmas i handväskan. VeckoRevyn har testat nio kandidater från budget till lyx – vilket förtjänar att få följa med dig hem?

Mer

1puder

Make up factory Mineral compact powder, 240 kr.
Om produkten: Puder som ska verka mattande.
Så tyckte vi: Förpackningen har en spegel i locket och det känns som man får mycket puder för pengarna. Täckningsgraden är ganska hög och den döljer lättare rodnader och ger en väldigt matt effekt. Resultatet håller ungefär en halv dag, men ger en lite kakig känsla i ansiktet.
Betyg: RRR

Ger solpuder-effekt

2puder

Max Factor Creme puff, 100 kr.
Om produkten: Puder som ska ge sammetslen finish.
Så tyckte vi: Pudret doftar lite funky och påminner lite om ett solpuder då den innehållermycket färg och pigment – var noga med att verkligen välja rätt nyans! Täcker fint och ger en matt finish till din hy, och resultatet håller i sig nästan hela dagen.
Betyg: RRR

Bäst i test!

3puder

Isadora Velvet touch compact powder, cirka 125 kr.
Om produkten: Puder som ska verka mattande.
Så tyckte vi: Pudret känns mjukt och täckande och den medföljande puffen är behaglig att applicera med. Passar dåligt till riktigt torr hy, då pudret lägger sig i de fina linjerna. Men med en ansiktscreme eller foundation under är detta puder en dröm! Håller riktigt bra hela dagen. Helt enkelt bäst i test!
Betyg: RRRRR

Odryg

4puderny

Chanel Natural finish pressed powder, 440 kr.
Om produkten:
Puder som ska ge sammetslen finish.
Så tyckte vi: Lyxig dosa med spegel. Den medföljande applikatorn känns för torr att applicera med, resultatet blir bättre med en vanlig puderborste. Huden blir matt och pudret känns lagom täckande för att jämna ut nyansskilnader och gamla ärr. Det behövs rätt mycket puder för önskat resultat, men huden håller sig matt nästan hela dagen.
Betyg: RRR

Sitter helt okej

1mistny

Mist Micro silk, 240 kr.
Om produkten: Puder med lugnande egenskaper.
Så tyckte vi: Dosan är snyggt silverfärgad och känns praktisk med ett klicklock som stängs ordentligt. Det följer dock inte med något att applicera pudret med. Ett svep räcker eftersom pudret avger mycket färg, och det blir ett matt resultat. Det täcker ojämnheter bra och sitter helt okej men framåt kvällen så känns huden glansig igen.
Betyg: RRR

Ger porslinshy

6puder

Dr Hauschka Translucent face powder, 210 kr.
Om produkten: Puder som passar känslig hy.
Så tyckte vi: Snygg dosa och den medföljande applikatorn fungerar okej, även om det är känns lättare att applicera med borste. Resultatet är jättefin porslinshy, även utan foundation innan! Huden håller sig matt nästan hela dagen. Väldigt bra produkt som dessutom doftar gott.
Betyg: RRRR

Ojämnt resultat

8puderny

Yves Saint Laurent Poudre compacté éclat et matité, 385 kr.
Om produkten: Puder som ska ha en mattande effekt.
Så tyckte vi: Liten dosa som känns riktigt glammig! Huden blir matt och nästan lite dammig, puffen får nästan med sig för mycket av pudret. En borsta är att föredra, eftersom puffen dessutom gör att resultatet blir ganska ojämnt. Tyvärr blev efterföljande rouge också fläckigt. Efter några timmar känns näsan blank.
Betyg: RR