in

VR testar: Hårserum som dämpar vinterfrisset!

bild 3
VR testar: Hårserum som dämpar vinterfrisset!

Ta farväl av frissigt och elektriskt hår och säg istället hej och välkommen till mjuka, följsamma lockar. VR har testat hårserum som ska bekämpa de ovälkomna lockarna. Vilka håller måttet?

Mer

drag

LUKTAR TANT!

1

Björn axén style Repair serum, 150 kr.
OM PRODUKTEN: Kan användas i både vått och torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: Serumet ger en fin glans men det försvinner efter några timmar. Frisset dämpas men håret känns istället aningen fett. Doften är rätt tung med inslag av vanilj. En kille kommenterade att håret luktade tant.
BETYG: RR

SEG FORMULA

2

Tommyguns Weather protect dew drops, 120 kr.
OM PRODUKTEN: Kan appliceras i vått och torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: Fungerar bäst i handukstorkat hår. I torrt hår blir den kladdig och är svår att fördela på stråna eftersom formulan är ganska seg. Det behövs ytterst lite för att ge effekt, och väl på plats så fungerar den helt okej. Den dämpar frisset utan att tynga ner håret och den luktar gott.
BETYG: RRR

INTE HELT FRISS-FRI

3

Goldwell kerasilk Anti-frizz serum, 148 kr.
OM PRODUKTEN: För alla hårtyper.
SÅ TYCKTE VI: Konsistensen på serumet är mjuk och oljig. Det har ingen speciell doft vilket jag tycker är skönt. Serumet är väldigt drygt så några droppar räcker, annars blir håret lätt oljigt. Mitt hår blev jätteblankt och vackert när jag applicerat serumet och så länge som jag stannade inne höll frisset sig på sin plats. Tyvärr frissade håret upp sig direkt när jag gick ut i den fuktiga och regniga luften. Kanske snarare en produkt för de med lite lätt friss än storfrissiga lockar.
BETYG: RRR

TOPPENPRODUKT!

4

Matrix essentials Sleek look 4 Sealing serum, 149 kr.
OM PRODUKTEN: Appliceras i torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: Serumet har en oljig konsistens och känns drygt, även om flaskan är rätt liten. Håret blir lent och ojligt på ett bra sätt och tämjer frissiga och bångstyriga hårstrån bra. Mycket kvalitet för pengarna!
BETYG: RRR

DOFTLÖS

5

Grazette Serum xl shine booster, 149 kr.
OM PRODUKTEN: Kan appliceras i vått och torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: Serumet är näst intill luktfritt och känns mjukt och lite oljigt i händerna. Konsistensen är dryg, endast en eller två pumpar behövs per tillfälle. Serumet är enkelt att applicera i håret och glider på fint. Håret blir lite glansigt, men inte flottigt efter applicering. Dämpar frisset och gör håret glatt. Minus för den svaga doften.
BETYG: RRR

TOPPENPRODUKT!

BÄST I TEST!

6

L’Oréal professionnel Tech hair mix sublime shine, 164 KR.
OM PRODUKTEN: Kan användas i vått och torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: L’Oréals hårserum känns i handen väldigt oljigt och man kan lätt tro att det kommer att förstöra håret totalt. Tvärtom är det en superhärlig produkt som smälter in i håret och gör det mjukt och antifrissigt. Lukten är helt okej och till ett mellanlångt hår behövs endast 2-3 “pumpar” av serumet. Frisset dämpas betydligt och håret blir mjukt och glansigt. Dessutom tynger det inte ner håret om man till exempel använt volym-schampo och -balsam. En toppenprodukt!
BETYG: RRRR

EN RIKTIG KEEPER!

7

Kérastase elixir Oléo-relax, 245 kr. 
OM PRODUKTEN: Appliceras i handdukstorkat hår.
SÅ TYCKTE VI: Konsistensen är aningen rinnig och lite svårhanterad, men effekten är desto mer imponerande. Du får ett mjukt svall och den värsta frissigheten är borta. Håret tyngs heller inte ner av serumet och går att styla utan att det känns tung och svårformat.
BETYG: RRRR

SMART FLASKA

8

Schwarzkopf Osis+ magic anti-friss serum, 159 kr.
OM PRODUKTEN: Kan appliceras i vått och torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: Supersmart flaska som ser till att även den minsta droppe kommer till användning. Håret blir mjuk och lent men risken för överdosering känns stor, är man inte försiktig klibbar stråna igen sig och blir flottiga. Tämjer frisset bra, men effekten håller inte i sig hela dagen.
BETYG: RR

KÄNNS SOM BALSAM

9

Sassoon Smooth drape, 275 kr.
OM PRODUKTEN: Appliceras i handukstorkat hår.
SÅ TYCKTE VI: Konstig förpackning, produkten känns nästan som ett balsam eller möjligen en bodylotion. Serumet luktar gott och går lätt in i håret. Vid föning känns det som om hårstråna håller ihop bättre och att frisset försvinner. Dock inget om du vill sätta upp håret, eftersom hårtråna blir mjuka och glatta.
BETYG: RR