in

VR testar: Glansspray

glansdragare

Vilken glansspray luktar tant och vilken fick bäst i test av VeckoRevyns skönhetsredaktör? Spana in testet här!

Mer

Perfekt glans

1glans

Redken Shine flash 02 glistening mist, 260 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Snäppet för dyr, annars hade den varit vår favorit. Doftar gott av citrus och håret blir underbart glansigt. Sprayen känns helt perfekt när du vill få till den glamorösa looken, eftersom den verkligen ger stjärnglans. Är du beredd att betala lite extra är den här sprayen helt enkelt toppen!
Betyg: 4

2glans

Luktar starkt

Toni & Guy Finishing spray for sparkling shine, 160 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Luktar väldigt starkt och doften tar över allt annat, i kombination med parfym blir det inget vidare. Visst gör den håret glansigt, men om du inte är försiktig finns det en risk att hårstråna ser flottiga ut. Akta hårbotten! Däremot gillar vi sprayfunktionen skarpt.
Betyg: 3

Inte det minsta glansigt

3glans

Wella Sp Sublime refl ection shimmeringspray, 220 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Sprayen kommer i en väldigt opraktisk flaska som gör att resultatet blir tungt och blött. Håret blir inte det minsta glansigt, trots de stora glitterkornen – och varför lägger man korn i en spray? Stort minus för att den luktar väldigt starkt av alkohol. Det svider i näsan och sticker i ögonen på testpersonen.
Betyg: 1

Bäst i test!

4glans

Disp Star Shine, 160 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Vilken härlig och fräsch doft! Sprayen ger dessutom både volym och stadga i håret, vilket inte många glanssprayer gör. Helt fantastiskt! Endast lite spray behövs för önskat resultat. Produkten känns dryg, lite torr och ger en väldigt fin glans. Det fördelaktiga priset och det fina resultatet gör att denna blir bäst i test!
Betyg: 5

Proffsig

5glans

Kérastase Reflection chroma christal, 249 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Pumpen är toppen och släpper ifrån sig en lagom mängd spray åt gången. Doften är ljuvlig och ger håret en proffsig känsla, precis som om vi besökt frisören. Effekten sitter också kvar länge. Håret blir glansigt och lent men för det priset når den ändå inte upp till kraven. Vi förväntar oss mer glans.
Betyg: 4

Sämst!

7glans

L’anza Shine fix, 160 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: En glansspray som doftar både fräscht och kryddigt. Tyvärr är lukten det enda som är bra
med den här produkten. Håret blir inte det minsta glansigt, utan bara klibbigt och kletigt. På eftermiddagen känns hårstråna riktigt flottiga och effekten är dessutom omöjlig att borsta ur, en tvätt behövs.
Betyg: 1

För lite glans

6glans

Björn Axén Urban sparkle explosion shine spray, 130 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Doftar svagt av melon och har ett bra finfördelat sprut. Men var är effekten? Vi kan knappt se någon glans alls. Det resulterar i att vi är tvungna att spraya ännu mer och därför känns produkten odryg. Trots att vi tog mer av sprayen kom den inte upp till samma glans som favoriterna i testet.
Betyg: 2

Tantdoft

9glans

Sachajuan Shine spray, 155 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Doften känns väldigt tantig och sprayen luktar alldeles för mycket. Ger inte det glamorösa, glansiga hårsvall vi är ute efter. Tvärtom tyngs håret ner rejält av sprayen och gör det omöjligt att bygga volym. Hårstråna känns dessutom en smula kletiga och oljiga. Nej tack, den här vill vi helst inte använda igen.
Betyg: 2

Tämjer friss

8glans

Big sexy hair Shine spray, 220 kr.
Om produkten: Glansspray.
Så tyckte vi: Tyvärr en produkt som inte håller måttet. En glansspray ska kännas lätt i håret och ge glans, inte göra det fett och platt. En testperson tyckte att den dämpade frisset rejält under en varm och fuktig dag utomlands. Spar den alltså till sommarsemestern och använd den som en frisstämjare.
Betyg: 2