in

VR testar: Foundations

bild 1
VR testar: Foundations

Många av oss skulle inte gå utanför dörren utan att först trolla fram en jämn och fin hy med hjälp av en foundation. Men hur pass bra är de senaste lanseringarna? VeckoRevyn har testat nio färska kandidater.

Psst! Vår systersajt Damernas Värld har också testat foundation och utsett bäst i test! Mer

foundation test

Bra för torr hy!

1

Oriflame Urban shield foundation, cirka 145 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation med solskyddsfaktor 15.
SÅ TYCKTE VI: Konsistensen är ganska krämigt rinnig, perfekt när den ska appliceras på huden. Den är väldigt härlig att smeta in och känns ungefär som en vanlig dagcreme. Det känns som att den är ganska vårdande och bra för torr hy. Dock är den inte alls bra på att täcka röda partier så man kan med fördel komplettera med concealer om man behöver det. Den är inte mattande men lämnar heller inte ansiktet högblankt, så ett mattande löspuder kan fungera fint ovanpå. Den är kanske inget bra alternativ till fest, men ansiktet håller sig fint hela dagen, så till vardags är den toppen!
BETYG: RRR

Inte särskilt täckande

2

Lumene Vitamin c+ 12 h radiance makeup, 130 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation som ska ge fin lyster.
SÅ TYCKTE VI: Plastförpackningen är liten och lämpar sig riktigt bra på resan eller när du har det snålt med utrymme i sminkväskan. Om du är ute efter en väldigt täckande foundation blir du nog besviken, men formulan känns bra och krämig. Den sitter helt okej, speciellt om du använder den i kombination med puder, som också kan tona ner det något blanka intrycket.
BETYG: RRR

Inbyggd borste

3

L’oréal Studio secrets High definition smoothing foundation, 245 kr. 
OM PRODUKTEN: Foundation som ska ge jämn och strålande hy.
SÅ TYCKTE VI: Är lite svår att manövrera i början, om man inte är van vid foundations i borste, men fungerar faktiskt ypperligt efter några användningar. Täcker bra, men det behövs en hel del och man behöver bättra på på eftermiddagen då huden tenderar att bli lite blank. Ett plus är att den är lätt att använda, var som helst, eftersom allt man behöver finns med i ett och samma verktyg.
BETYG: RRR

[adSpace placement=”auto”]

Högsta betyg!

4

Isadora 16 hrs active moist spf 30, 140 kr.
OM PRODUKTEN: Fuktgivande foundation med lång hållbarhet.
SÅ TYCKTE VI: Denna foundation är förpackad i en praktisk pumpflaska och konsistensen är krämig. Man får jobba in den ganska rejält för att den ska smälta in i huden, men väl på plats sitter den hela dagen. Resultatet är halvtäckande vilket gör att den egna hudtonen lyser igenom och att resultatet blir naturligt och inte påmålat. På röda partier och finnar är det nog bäst att komplettera med en concealer. Denna foundation täcker fina linjer och eftersom den är mjukgörande bildas inga torrhetsrynkor. Huden förblir någorlunda matt hela dagen. Ett stort plus för att den har spf 30.
BETYG: RRRRR

Gör huden sammetslen

5

Estée Lauder Double wear light, 395 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation som ska ge perfekt täckning.
SÅ TYCKTE VI: Bra förpackning med klämtub, så att man får ut precis så mycket man vill ha. Formulan är lätt att applicera och den är skonsam mot rynkor och porer. Den är även lite pudrig, så hyn känns sammetslen. Tyvärr är den inte helt täckande men ger ändå ett jämnt intryck och det ser väldigt naturligt ut. Passar bra till de som har rätt bra hy men bara vill få en jämnare finish.
BETYG: RRR

Smart förpackning

6

Max factor Second skin, cirka 175 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation som ska ge naturligt resultat.
SÅ TYCKTE VI: Produkten är härligt krämig och lätt att applicera tack vare den smarta pipen. Den går lätt in i huden och lägger sig som en matt, silkeslen yta. Ger en nästan lite pudrig känsla först men på eftermiddagen har formulan lagt sig i lite tunna veck på huden.  Ska passa extra bra för torr hy, vilket vi håller med om.  Bra kandidat i mellanprisklassen!
BETYG: RRR

[adSpace placement=”auto”]

Mattar hyn

7

Maybelline Dream satin liquid, cirka 149 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation som ska verka täckande och ge lyster.
SÅ TYCKTE VI: Flaskan är i glas, vilket kanske är lite riskabelt om den står på handfatet, och har en väldigt smart pumpflaska som gör att det inte kommer för mycket. Formulan är mer krämig än rinnig. Det är lättare om man trycker ut den på handen och inte på svampen direkt (annars kan det lätt bli för mycket på ett ställe). Tar man lite åt gången är den ganska lätt att applicera. Den känns väldigt dryg eftersom den täcker bra (även de röda partierna). Huden blir mer matt än glansig och känns inte torr.  Efter halva dagen kändes huden lite glansig, så om man ska gå på fest rekommenderar vi att lägga ett nytt lager på kvällen. Den är lätt att tvätta bort.
BETYG: RRR

Dum förpackning

8

Wet n wild Ultimate match, 89 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation med solskyddsfaktor 15.
SÅ TYCKTE VI: Formulan var svår att få ut ur förpackningen då det varken fanns pump eller spatel. Det gjorde även att det känns som att den riskerar att torka och gå åt fort. Konsistensen var tjockare än jag är van vid och parfymerad. Den gick lätt att applicera och anpassade sig till viss del efter min hudton. Jag fick använda concealer på mina finnar, men tycker ändå att den gav ett täckande resultat. Den höll sig matt och snygg hela dagen, och jag hade till och med lite kvar efter att ha tvättat ansiktet på kvällen. Extra plus för solskyddsfaktor. Med pump hade betyget blivit högre.
BETYG: RRR

Håller hela dagen

9

Korres Ginger & vitamins lightweight foundation spf 10, 298 kr.
OM PRODUKTEN: Naturlig foundation som ska ge fin lyster.
SÅ TYCKTE VI: Snygg och stilren förpackning. Konsistensen är lagom tjock och cremen känns dryg. Den täcker bra men går inte in i huden riktigt lika bra som man skulle vilja. Håller dock hela dagen och kvällen. En riktigt bra produkt!
BETYG: RRRR