in

VR testar: Flytande mineralfoundations

bild 2
VR testar: Flytande mineralfoundations

Fördelarna med mineralsmink är många, eller vad sägs om naturligt uv-skydd och skonsamma, naturliga ingredienser? VR har testat åtta stycken mineralfoundations i flytande format.

Mer

drag
1t
1

Jane iredale Liquid minerals, 565 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation berikad med aloe vera, vitamin C och hyaluronsyra.
SÅ TYCKTE VI: Lite läskig konsistens som lätt smular sig på huden om man inte är snabb med handen. Ger fint, naturligt resultat som sitter riktigt bra. Dessutom luktar cremen helt fantastiskt gott, ungefär som smörkola. Mums!
RRRR

2t
2

Lumene Double stay Mineral makeup, cirka 115 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation med lång hållbarhet.
SÅ TYCKTE VI: Cremen går lätt in i huden och ger ett fint och naturligt resultat. Tyvärr känns formulan inte särskilt dryg och hyn får efter ett tag ett något kakigt utseende. Helt okej men inte så mycket mer.
RR

3t
3

Sukicolor Tinted active moisturizer, 459 kr. /e-beutyshop.
OM PRODUKTEN: Foundation berikad med koncentrerat djuphavsvatten.
SÅ TYCKTE VI: Bra pumpflaska som doserar lagom och känns dryg. Lätt att applicera och ger ett jämnt resultat. En kalasprodukt om det inte vore för den äckliga, kemiska lukten.
RRR

4t
4

Mac Mineralize satinfinish spf 15, 270 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation berikad med C- och E-vitamin. Innehåller solskyddsfaktor!
SÅ TYCKTE VI: Foundation som är enkel att applicera och ger ett naturligt och fräscht resultat. Huden får fin lyster men kan bli lite flottig under dagen och lite mattande puder är därför bra som komplement.
RRRR

5t
5

Artdeco Mineral fluid foundation, 318 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation berikad med mineraler.
SÅ TYCKTE VI: Går lätt in i huden och lägger sig som ett naturligt, om än lagom täckande lager. Härligt cremig konsistens som känns dryg. Försvinner framåt eftermiddagen, då en ny dos behövs.
RRR

6t
6

Youngblood Liquid mineral foundation, 575 kr. /e-beautyshop.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme med naturliga pigment.
SÅ TYCKTE VI: Rinnig konsistens men väldigt dryg. Täcker bra men sitter inte hela dagen, mot eftermiddagen behövs en påbättring. Arbetas enkelt in, är lika lätt att få bort och känns på huden.
RRR

7t
7

Face Stockholm Mineral tinted moisturizer spf 20, 359 kr.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme med mineraler. Innehåller solskyddsfaktor!
SÅ TYCKTE VI: Konsistensen på denna foundation är cremigoch går lätt in i huden. Resultatet blir naturligt med en härlig lyster!
RRRR

8t
8

Maybelline Pure liquid mineral spf 15, 159 kr.
OM PRODUKTEN: Foundation utan parfym och olja. Innehåller solskyddsfaktor.
SÅ TYCKTE VI: Täckande foundation men ändå fräsch och lätt. Dryg och lätt att arbeta in. Bra pumpflaska och formula som håller hög kvalitet. En av de bästa foundations jag testat!
RRRRR