in

VR testar: Färgad dagcreme

bild 7
VR testar: Färgad dagcreme

Nyfiken på vilken färgade dagcreme VeckoRevyns skönhetsredaktör Anja hyllar? Och vilken som fick bara fick en etta i betyg? Spana in VeckoRevyns test här!

Mer

dagcremedragare

Dåligt solskydd

1dagny

Mac Studio Moisture tint spf 15, 235 kr.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme.
SÅ TYCKTE VI: Allt är helt rätt med den här cremen förutom solskyddet. Trots att produkten är märkt med spf 15 saknar den tillräckligt med uva-skydd (uva-strålar orsakar rynkor och djupa skador på huden). Därför rekommenderar vi att du även bär en skyddande hudcreme med högre uva-skydd.
BETYG: 3

Ger vacker lyster

2dag

Elizabeth Arden Mineral tinted moisturizer spf 15, 330 kr.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme med mineraler.
SÅ TYCKTE VI: Den här cremen är fullpackad med ingredienser som är bra för hyn, precis som en väldigt bra dagcreme ska vara. Du får vackert fuktmättad lyster, utan att den innehåller för mycket skimmer. Ger en lagom täckning. Har spf 15 som skyddar mot skadliga uva-strålar.
BETYG: 5

Dåligt nyans-utbud

3dag

Olay Total e ects Touch of foundation spf 15, 145 kr.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme.
SÅ TYCKTE VI: Olays anti ageingcreme tillsammans med Max Factors foundation-pigment visar sig vara en bra blandning. Priset är också strålande! Det som drar ner betyget är att produkten bara finns i två nyanser, medium och light. Resultatet är täckande och det här blir ett stort problem om din hudfärg inte matchar exakt.
BETYG: 3

Sitter bäst

4dagnyaste

The Balm Balm shelter, Tinted moisturizer spf 18,
249 kr
.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme.
SÅ TYCKTE VI: Resultatet blir matt och passar därför en fetare hud. Cremen innehåller en hög solskyddsfaktor, spf 18, som skyddar mot uva-strålar. Perfekt! Suverän hållbarhet, efter en svettig dag sitter den fortfarande fint. Finns i tre nyanser och alla drar åt gult, vilket passar bra för de flesta hudtoner.
BETYG: 5

Håller inte vad den lovar

5dagny

Dermalogica Clean start Brighten up spf 15, 295 kr.
OM PRODUKTEN: Lotion med färgat skimmer.
SÅ TYCKTE VI: En superlätt lotion med väldigt skir och skimrande täckning. Dermalogica hävdar att solskyddet garderar dig mot uva-strålar men när vi läser ingredienslistan blir vi skeptiska till om den verkligen klarar av de mest skadliga strålarna. Sitter helt okej under dagen.
BETYG: 2

Nyttig dagcreme

6dag

Estée Lauder Daywear Sheer tint release Moisturizer spf 15, 360 kr.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme.
SÅ TYCKTE VI: Den här cremen ger garanterat skydd mot uva-strålar med solskyddsfaktor 15. Att även huden får nyttigheter i form av antioxidanter gillar vi. Den blekaste och glåmigaste huden fick en fin lyster. Det finns helt enkelt inget dåligt att säga om den här produkten. Inte ens det ganska höga priset får oss avskräckta. En kommande klassiker!
BETYG: 5

Svårapplicerad

7dag

L300 Tinted face cream, 79 kr.
OM PRODUKTEN: Lätt färgad ansiktscreme.
SÅ TYCKTE VI: Väldigt svår att få jämn och du måste vara lätt på handen för att få ett acceptabelt resultat. Ger minimalt med fukt, känns nästan uttorkande. Innehåller inget solskydd så komplettering med spf är ett måste. Produktens enda fördel är att den är parfymfri och därför något mindre allergiframkallande.
BETYG: 1

För dyr!

8dag

Youngblood Mineral radiance moisture tint, 620 kr.
OM PRODUKTEN: Färgad dagcreme med mineraler.
SÅ TYCKTE VI: Trots den viktlösa, flytande konsistensen ger den en foundation-liknande täckning. Svår att få bort med vanlig rengöring. Saknaden av solskyddsfaktor gör den ännu mer lik en foundation. Några vårdande antioxidanter i ingredienslistan är toppen, men varför i hela världen är den så dyr?
BETYG: 2