in

VR testar: Concealer

concealerskugga

En concealer kan trolla bort finnar och en trött blick snabbare än du kan säga hokus pokus. VR har testat nio concealers – vilken känns mest magisk? Mer

Concealer som är för blöt

concealer

Lancôme Flash retouche, 320 kr.
Om produkten: Concealer i penselform.
Så tyckte vi: Krämig och lättapplicerad concealer som dock är rejält svårtorkad, den måste gnuggas torr in i huden med hjälp av fingrarna, vilket känns lite bökigt. Täcker riktigt bra och sitter också som berget under eftermiddagen. Bra kandidat i den dyrare klassen.
Betyg: RRRR

Concealer som känns uttorkande

concealer

Korres Wild rose concealer, 239 kr.
Om produkten: Concealer i penselform.
Så tyckte vi: Lättapplicerad concealer som är mjuk att applicera men snabbt torkar och ger en pudrig och fin finish. Lägger sig tyvärr i veck och linjer, så den fungerar bättre på finnar än mörka ringar. Känns en smula uttorkande, så den är inget för den torra hudtypen.
Betyg: RRR

Concealer i två nyanser

concealer

Jane iredale Circle/delete concealer, 365 kr.
Om produkten: Concealer särskilt anpassad för ögonen.
Så tyckte vi: Concealer i två nyanser, som gör det enkelt att blanda till en bra färg. Lite kletig formula som dock blir torr och pudrig på huden, men lägger sig inte i de fina linjerna. Särskilt anpassad för ögonen, men fungerar också bra på blemmor. Lite dyr.
Betyg: RRR

Concealer som är lite smulig

concealer

Elf Studio concealer, 43 kr.
Om produkten: Concealer i stickform.
Så tyckte vi: Påminner lite om ett stift för finnar och har en torr och smulig konsistens. Concealern lägger sig snabbt i fina linjer, så det är ingen hit för ögonen. Däremot fungerar den helt okej på finnar, även om det behövs påbättring under dagen.
Betyg: RRR

Concealer i dum förpackning

concealer

Coverblend by Exuviance Multifunction concealer, 359 kr.
Om produkten: Fuktgivande concealer.
Så tyckte vi: Tjock formula som verkligen biter på både röda plitor och mörka ringar och ger huden en fin lyster. Lite dum förpackning som gör att man trycker ut mer concealer än man behöver, vilket slöseri. Sitter riktigt bra under dagen, men känns lite torr på kvällen.
Betyg: RRRR

Concealer som ger ojämnt resultat

concealer

Isadora Light touch concealer, 110 kr.
Om produkten: Concealer i penselform.
Så tyckte vi: Penselapplikator som doserar precis lagom mycket concealer. Formulan är cremig, men blir lite rinnig på huden, vilket gör att resultatet blir ojämnt. Det hjälper tyvärr inte heller att använda fingrarna. Bra hållbarhet dock, sitter hela dagen och kvällen.
Betyg: RRR

Concealer som känns ohygienisk

concealer

Lush Colour supplement, 119 kr.
Om produkten: Foundation och concealer i ett.
Så tyckte vi: Att produkten kan användas också som foundation märks, formulan är rejält cremig och ganska tjock. Applicerad med pensel blir resultatet pudrigt och fint, om än en liten smula för tunt. Fungerar bättre på mörka ringar än finnar. Lite ohygienisk förpackning drar ner betyget.
Betyg: RR

Concealern som fick bäst i test

concealer

Face Stockholm Magic wand, 205 kr.
Om produkten: Concealer i penselform.
Så tyckte vi: Härligt mjuk och cremig concealer som lägger sig som ett andra lager hud. Formulan torkar fort utan att vare sig smula eller lägga sig i rynkorna. Sitter som berget hela dagen och är lätt att ta bort på kvällen. Mycket bra kvalitet för pengarna. Högsta betyg!
Betyg: RRRRR

Concealer-fynd!

concealer

Max Factor Mastertouch, 110 kr.
Om produkten: Concealer med skumapplikator.
Så tyckte vi: Skumapplikatorn känns lite konstig i början, men fungerar superbra tillsammans med concealern. Produkten är lätt att applicera och lägger sig som ett pudrigt, tunt lager på huden. Fungerar bra på både finnar och mörka ringar och sitter fint under dagen. Ett fynd!
Betyg: RRRR