in

VR Testar: Brun utan sol

bild 15
VR Testar: Brun utan sol

Brun utan sol är snabbaste vägen till solkysst hy när sommarsolen vägrar infinna sig. VR har testat sex cremer och tre sprayer som ska trolla fram den vackraste solbrännan. Vilka blir bäst i test?

Mer

Doftar fräscht

bus1

Oriflame Sol golden self tan body spray, 155 kr. 
Om produkten: Brun-utan-sol i sprayform.
Så tyckte vi: Sprayen är svår att applicera eftersom den torkar in lite väl snabbt. Dessutom sprayar den väldigt brett, vilket gör att mycket av produkten hamnar utanför. Huden får inte så mycket färg men den ser väldigt naturlig ut. Den känns dock inte som att färgen håller i sig särskilt länge. Doften är mild och fräsch och försvinner helt efter ett par timmar.
Betyg: RR

Ser smutsig ut

bus2

Nivea Sun touch Self-tan spray body, 110 kr. 
Om produkten: Brun utan sol i sprayform.
Så tyckte vi: Doften är okej, med tanke på hur brun-utan-sol-produkter brukar lukta, och sprayen är lätt att applicera. Det är dock viktigt att hålla ett bra avstånd när du sprayar, annars rinner färgen och det blir fult. Det tar även en stund innan den torkar, men resultatet kommer snabbt, efter cirka 40 minuter har du en lätt bränna. Tyvärr ser du lite skitig ut efter några dagar då jämnheten har försvunnit.
Betyg: RR

Ger en perfekt bränna!

bus3

Tancan Bronze Self-tanning spray, 250 kr.
Om produkten: Brun utan sol i sprayform.
Så tyckte vi: Den sprayflaska gör appliceringen smidig och resultatet av denna produkt blir helt fantastiskt, det ser ut som att du är nyligen hemkommen från en utlandssemester och färgen sitter i nästen en vecka. Enda minus är egentligen logistik-biten, badrummet blir nämligen ganska så nerskitat efter att du busat loss… Så det blir att städa efteråt!
Betyg: RRRRR

Kladdig konsistens

bus4

Hawaiian tropic Self tan crème, 149 kr.
Om produkten: Brun utan sol för kroppen.
Så tyckte vi: Eftersom produkten är ofärgad är det svårt att se var du har applicerat den på kroppen. Ganska kladdig konsistens som tar lång tid att torka in i huden. Luktar ingenting förrän efter ett par timmar, men då är det en rejäl doft som inte är särskilt angenäm. Ger en ganska naturlig färg men med något orange undertoner.
Betyg: RRR

Doftar starkt

bus5

Shiseido Brilliant bronze gel, 275 kr.
Om produkten : Brun utan sol för kroppen.
Så tyckte vi: Produkten är en gel, vilket gör det lättare att få jämnt. Den känns dryg och torkar snabbt in i huden. Eftersom gelen är genomskinlig ser du inte var du har applicerat, så det blir lite av en gissning. Efter en smörjning är inte färgen markant men två smörjningar ger ett fint resultat. Inte alls orange! Minus för att lukten är ganska stark, även dagen efter. Färgen håller ett par dagar.
Betyg: RRR

Naturligt resultat

bus6

Estée Lauder Bronze goddess Golden perfection self-tanning gel for body, 285 kr.
Om produkten: Brun utan sol som ska ge färg inom en timme.
Så tyckte vi: Luktar inte så mycket! Lätt att applicera, ganska rinnig i konsistensen, så det blir inga fläckar. Cremen har lite färg i sig, så du ser lite resultat på en gång. Den torkar in snabbt, så det blir inget kladd. Däremot så blir det ingen större effekt. Bra för dig med ljus hy som vill ha ett mer naturligt resultat. Men man måste stryka på två gånger för att det ska ge en solbrun känsla.
Betyg: RRR

Fynd!

bus7

Vichy Capital soleil brun-utan-sol-lotion, 159 kr.
Om produkten: Brun utan sol som ska ge färg inom en timme.
Så tyckte vi: Behaglig creme som är enkel att applicera, känns dryg och snabbt går in i huden. Luktar riktigt gott och ger en fin, naturlig nyans. Vill du ha mycket färg behövs minst två lager. Färgen håller i sig i ett par dagar och bleks bort i en jämn takt. Produkt vi gärna skulle använda igen!
Betyg: RRRR

Ger morotsfärg

bus8

Garnier Ambre solaire Natrual bronzer gel, 89 kr.
Om produkten: Brun utan sol för kroppen.
Så tyckte vi: Gelén ger en kylande effekt på kroppen, vilket känns ganska skönt. Men den rinniga formulan gör det svårt att få ett jämnt resultat. Färgen påminner snarare om morot än solbränna och sitter som berget i fyra-fem dagar. Bra hållbarhet men minus för den onaturliga färgen. Ingen hit för blekfisar.
Betyg: RR