in

VR Testar: Bronspuder

bild 16
VR Testar: Bronspuder

Du behöver inte tillbringa timmar i solen för att fixa vårens första solbränna. Satsa på ett bronspuder istället! VeckoRevyn har provat nio stekheta kandidater.

Mer

Ger varm lyster

solnivea

Nivea Stay real, 120 kr.
Om produkten: Pressat bronspuder i en nyans.
Så tyckte vi: Dosan är lagom liten för att få plats i sminkväskan, dessutom har den en liten spegel på insidan av locket, dock ingen borste. Pudret ger en fin färg, resultatet blir mer som en varm lyster än en solbränna och kornen smälter in bra i huden utan att lämna skarpa kanter. Färgen sitter kvar länge, nästan hela dagen.
Betyg: RRRR

Opraktisk

solpuderwtnwild

Wet’n’wild Megamix bronzing powder, 79 kr.
Om produkten: Pressat bronspuder i flera nyanser.
Så tyckte vi: Stor, lite opraktisk dosa utan spegel eller medföljande borste. Pudret ger en matt och ganska täckande effekt med lite skimmer. Mycket av produkten fastnar dock på borsten, så vi får blåsa bort lite för att undvika en överdosering i ansiktet. Färgen sitter fint under hela dagen.
Betyg: RRR

Känns lyxig

solpuderkanebo

Kanebo Senasi Bronzing powder, 445 kr.
Om produkten: Pressat bronspuder i en nyans.
Så tyckte vi: Rund och blank puderdosa som känns väldigt lyxig. Att den dessutom innehåller både spegel och borste höjer också betyget. Pudret är lättapplicerat och ger en fin solkysst känsla utan att glittra för mycket. Känns drygt, men efter några timmar behövs en ny applicering. Nästan högsta betyg!
Betyg: RRRR

Ger en bra bas

Smashbox Bronze lights, 315 kr
Om produkten: Pressat bronspuder med antioxidanter.
Så tyckte vi: För att vara en produkt från Smashbox känns dosan väldigt olyxig och lite tråkig. En spegel eller en borste hade höjt intrycket betydligt. Kvaliteten på pudret är det dock inget fel på. Det är lätt att applicera och ger ett jämt intryck, utan att kaka sig. Perfekt att ha i väskan för att bättra på basen under dagen. 
Betyg: RRR

Budgetfavorit

solpuderrimmel

Rimmel Natural Bronzer, 80 kr.
Om produkten: Pressat bronspuder i en nyans.
Så tyckte vi: Dosan har varken spegel eller applikator men det gör inte så mycket för bronspudret är helt underbart ändå! Färgen är riktigt fin och pudret smälter in i huden perfekt.. Det har knappt något skimmer alls, utan resultatet blir väldigt naturligt vilket känns toppen! Det är ganska drygt och färgen sitter hela dagen. Dessutom luktar det gott så det känns fräscht att applicera.
Betyg: RRRRR

Sitter hela dagen

Nuxe Poudre compacte bronzante multi-usages, 395 kr.
Om produkten: Pressat bronspuder med E-vitamin och ceramider.
Så tyckte vi: Stor, lite opraktisk dosa som innehåller en spegel men ingen borste. Pudret ger en fin solkysst effekt på huden utan glitter, vilket är toppen. Minus för att det, tyvärr, är parfymerat med någonting som luktar tantparfym. Men det känns drygt och färgen sitter fint hela dagen, så det blir nästan full pott.
Betyg: RRRR

Två nyanser i ett!

solclarre

Clarins Instant sun light bronzing duo, 345 kr.
Om produkten: Pressat bronspuder i två nyanser.
Så tyckte vi: Dosan är snygg, stilren och perfekt att ha i sminkväskan. Plus för att det innehåller en spegel, minus för att borste saknas. Lagom täckande men effekten blir lätt fläckig. Känns drygt men saknar skimmer. Toppen att det innehåller två nyanser så att man kan blanda fram den perfekta nyansen!
Betyg: RRR

Ger naturlig färg

solvny

V-design Summer glow, värde 119 kr
Om produkten:Pressat bronspuder i tre nyanser.
Så tyckte vi: Eftersom solpudret är i tre nyanser är det superlätt att blanda till en bra nyans oavsett vilken hudton du har. Pudret ger en naturlig och fin färg med lagom glitter som sitter hela dagen. Känns dryg. Bra att den ljusaste nyansen dessutom kan användas som en glittrig highlighter. Enda minus är att borste och spegel saknas. 
Betyg: RRRR

Psst! Medföljer som present i nästa nummer av VeckoRevyn som finns i butik torsdag den 6:e maj!