in

VR testar: Återfuktande balsam

bild 26
VR testar: Återfuktande balsam

Precis som din hud mår bra av återfuktande bodylotions behöver också dina hårstrån en fuktboost då och då – inte minst efter sommarens salta bad. VR har testat 9 balsam, som alla ska släcka törsten i ditt hår.

Mer

Budgetfavorit!

natuvive

Natuvive Conditioner Pomegranate Hydra, 69 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för normalt hår.
SÅ TYCKTE VI: Luktar verkligen himmelskt av granatäpple. Produkten har en härligt krämig känsla och det behövs inte mycket i det mellanlånga, blöta håret. Den härliga doften sitter också kvar i det torra håret, som känns återfuktat utan att kännas tungt. Bra produkt i budgetklassen.
BETYG: RRRR

Luktar tuggummi

syoss

Syoss Moisture care conditioner, 59 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för torrt hår.
SÅ TYCKTE VI: Tung flaska med mycket balsam, mycket för pengarna. Balsamet luktar supergott, ungefär som tuggummi, och känns rätt så drygt i det blöta håret. I det torra håret försvinner doften tyvärr. Håret känns tyvärr rätt så torrt och inte särskilt återfuktat. Att kamma igenom det blöta håret blir inte heller lättare, så utredande är det inte.
BETYG: RRR

BÄST I TEST!

aussie

Aussie Aussome Volume conditioner, 95 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för tunt och fint hår.
SÅ TYCKTE VI: Åh, vilken doft! Vi blir alldeles berusade. Formulan är mjuk och skön i det blöta håret och det torra håret blir helt otroligt mjukt, vi har nog aldrig upplevt något liknande. Att balsamet dessutom känns drygt är toppen. En oslagbar produkt för ett oslagbart pris – det kan bara bli högsta betyg!
BETYG: RRRRR

Diskret doft

korres

Korres Conditioner silk milk, 109 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för färgat hår.
SÅ TYCKTE VI: Liten och ganska ful flaska, men balsamet luktar diskret av vita blommor, vilket är positivt. Tyvärr känns det inte så drygt, vi behöver ganska mycket i det mellanlånga håret för att det ska ge resultat. Men med en rejäl klick blir håret både lättare att borsta igenom och dessutom mjukt när det är torrt.
BETYG: RRR

Bra för känsliga

Björn axèn Organic conditioner, 125 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för känslig hårbotten.
SÅ TYCKTE VI: Luktar absolut ingenting, vilket ju är toppen eftersom det är ett balsam för känslig hårbotten. Lite rinnig formula som lätt kan överdoseras, men balsamet känns ändå drygt. Det blöta håret blir inte nämnvärt enklare att reda ut och i sitt torra tillstånd känns det en liten smula lenare.
BETYG: RR

Känns lyxig

sebastian

Sebastian Weightless shine-conditioner, 215 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för normalt hår.
SÅ TYCKTE VI: Smart flaska som redan är upp-och-ned i sin design, så att man verkligen får ut varenda droppe! Balsamet luktar sött och gott och har en krämig känsla. Enkel att fördela i det blöta håret och det känns hyfsat drygt. Det torra håret känns absolut lenare, men varför så dyr?
BETYG: RRRR

Verkar utslätande

schwartzkopf

Schwarzkopf Bc bonacure Smooth shine conditioner, 179 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för svårarbetat hår.
SÅ TYCKTE VI: Balsamet ska verka både utslätande och ge strålande glans, vilket faktiskt stämmer, för det torra håret har inte det minsta friss. Själva balsamet luktar ingenting speciellt, och det känns inte särskilt lyxigt. Den strålande glansen märker vi inte mycket av, men stråna är definitivt lenare.
BETYG: RRR

Onödig pumpfunktion

tonyguy

Toni & guy Moisture injection conditioner, 105 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för normalt hår.
SÅ TYCKTE VI: Härligt rosa flaska som man blir på gott humör av! Balsamet är utrustat med en pumpfunktion som visserligen fungerar, men känns lite onödig för ett hårbalsam. Luktar sött som godis och det torra håret känns mjukare och återfuktat. Bra kandidat, men inte bäst i vårt test.
BETYG: RRR

Luktar löddrande tvål

sassoon

Sassoon Advanced condition, 265 kr.
OM PRODUKTEN: Balsam för normalt hår.
SÅ TYCKTE VI: Balsamet luktar gudomligt, som av löddrande tvål. Formulan är lite rinnig, så det gäller att inte överdosa. Det blöta håret blir lite lättare att reda ut och det torra håret känns mjukare utan att bli tyngre. Att den härliga doften håller i sig är toppen, men kanske inget för doftkänsliga. Lite väl dyr…
BETYG: RRRR