in

VR testar: After sun-cremer

bild 23

När din hud snarare går i kräftrött än fräscht solkysst är en after sun din bästa första-hjälpen. VeckoRevyn har provat nio kandidater som alla ska lugna huden. Vilken är din bästa sommarinvestering?

Mer

vr testar after sun

1. Svalkande och dryg

biotherm

Biotherm After sun Oligo-thermal milk, 245 kr.
OM PRODUKTEN: After sun med plankton.
SÅ TYCKTE VI: En tunnflytande creme som doftar lite citrus. Absorberas direkt av huden utan kladd. Den känns sval och lugnande mot huden och den friska känslan räcker länge. Det behövs inte mycket åt gången, så den känns väldigt dryg.
BETYG: RRRR

2. Bäst i test!

dermalogica

Dermalogica After sun repair, 365 kr. 
OM PRODUKTEN:  After sun med algextrakt.
SÅ TYCKTE VI: Produkten luktar aningen fränt men doften känns väldigt naturlig, som att den inte innehåller några artificiella doftmedel, vilket är positivt. Den känns skön mot huden, svalkar de röda partierna och går in i huden snabbt.
BETYG: RRRRR

3. Luktar mycket

vischy

Vichy Capital soleil After sun Sos repair balm, 159 kr. 
OM PRODUKTEN:  After sun med källvatten.
SÅ TYCKTE VI: Luktar gott men har en tydlig doft så det är inget för personer som vill ha en luktfri after-sun. Den känns inte särskilt dryg, så vi behöver mycket för att smörja in kroppen. Men produkten känns svalkande och läkande.
BETYG: RRR

4. Svalkar dåligt

ldb

Ldb After sun lotion, cirka 49 kr.
OM PRODUKTEN: After sun med E-vitamin
SÅ TYCKTE VI: Luktar fräscht och känns skön på huden. Svalkar vid insmörjning men tyvärr håller den känslan inte i sig länge. Biter inte på blossande hud, däremot blir huden väldigt len samt luktar gott. Fungerar bättre som en vanlig body lotion.
BETYG: RRR

5. Fantastisk!

decleor

Decléor Soothing after-sun creme body, 340 kr.
OM PRODUKTEN:  After sun med frukt- och växtextrakt.
SÅ TYCKTE VI: Cremen luktar riktigt gott, går lätt in i huden utan att kladda, och gör den otroligt mjuk – fantastiskt! Den svalkande effekten är dock inte särskilt långvarig. Litet minus också för priset.
BETYG: RRRR

6. Ger mjuk hud

odd molly

Odd molly After sun, 245 kr.
OM PRODUKTEN: After sun med extrakt från bomull och silke.
SÅ TYCKTE VI: Cremen har en lätt och mycket behaglig doft och går enkelt in i huden. Huden blir mjuk och lätt svalkad, det känns att det finns aloe vera i produkten. Riktigt skön mot solbränd hud. Härlig creme som vi gärna använder igen!
BETYG: RRR

7. Prisvärd favorit

garnier

Garnier After sun calming lotion, cirka 70 kr.
OM PRODUKTEN: After sun med kaktusextrakt.
SÅ TYCKTE VI: Mmm, vilken härlig doft! Fräsch och svalkande creme som snabbt går in i huden och svalkar omedelbart. Den brända huden känns lugnare och det känns också som om den fjällar mindre. Mycket bra produkt för liten slant!
BETYG: RRRR

8. Bra för doftkänsliga!

clinique

Clinique After sun rescue balm, 230 kr.
OM PRODUKTEN: After sun med aloe vera.
SÅ TYCKTE VI: Superfin förpackning! Luktar inte, vilket är toppen för doftkänsliga. Cremen går enkelt in i huden och verkar svalkande på en gång. Huden känns mjuk, nästan lite kladdig, och återfuktad. Minus för att den inte är dryg.
BETYG: RRR

9. Smarrig doft!

protectyl

Yves rocher Protectyl végétal, 135 kr.
OM PRODUKTEN: After sun som ska förlänga solbrännan.
SÅ TYCKTE VI: Cremen luktar gott och känns svalkande, en känsla som håller i sig. Det tar ett tag innan den går in i huden, men gör den mjuk och återfuktad. Om den får solbrännan att hålla längre märker vi inte men den verkar absolut lugnande.
BETYG: RRRR