in

VR listar vårens hetaste skönhetstrender!

bild 1
VR listar vårens hetaste skönhetstrender!

Dramatisk makeup, övernaturligt tema och ”the return of the curl”. VR listar 5 av vårens hetaste skönhetstrender – och du hittar dem här!

Mer

TREND: DRAMATISK BAROCK

dramatisk barock

En jämn bas, skira pudertoner, dramatiskt färgade läppar och tonad, färgglad ögonskugga. Trenden som syntes främst på Diors visning för vår och sommar 2010 kombineras med stora, flådiga håruppsättningar.

Så fixar du stilen hemma: Först och främst, skippa solpudret! För en basmakeup – satsa hellre på färgade läppar än ögonmake. Lagom till festen tonar du ögonen med en karamellig färg, såsom lila, grönt eller rosa.

TREND: RETURN OF THE CURL

returnofcurl

Slappa lockar kommer fortfarande kännas trendigt i vår – men vi kommer också få se mer av de ”naturliga” självfallslockarna. Lockarna ska vara många och tydliga.

Så fixar du stilen hemma: Ett stort grattis till dig som har självfall! Du behöver bara använda dig av en hårmousse för mindre trassel och mer glans. Vill du få till lockarna i ett rakt hår används en locktång i hela håret. Använd en mousse och hårspray efterråt – men låt bli att borsta i lockarna efterråt!

TREND: SUPERNATURAL

overnaturligt

Djuriskt och skogsinspirerat mixat med det övernaturliga. Färgexplostioner, futuristiska håruppsättningar och inslag av metallic är ledorden för den här trenden som visades upp på Jean Paul Gaultiers visning.

Så fixar du stilen hemma: Investera i ett skimrande puder som markerar kindbenen. Frossa i naturfärger (mixa och matcha matta toner med skimrande metallic!) på, och runt, ögonlocken. Vill du slå på stort matchar du sminket med en futuristisk håruppsättning full av flätor, tuperingar och pärlor.

TREND: HÅRSMYCKEN

harsmycke

Hårsmyckena har redan hängt med ett tag, men det är först till våren som de kommer slå igenom ordentligt. Hårspännen, band och diadem piggar upp vilken frisyr som helst. Störst och glittrigast är bäst!

Så fixar du stilen hemma: Det fina med hårsmyckena är att frisyren i sig inte behöver vara så komplicerad. Nöj dig med att locka håret lite lätt, eller sätt upp allt hår i en avslappnad hästsvans. På med ett passande hårsmycke – och voilà – du har din look!

TREND: ROCK GLAMOUR

rockglamour

Tunga och breda ögonsotningar och mörkt målade läppar. Denna smått dystra sminktrend som Givenchy anammade på vår- och sommarvisningen kräver rätt matchning för succé.

Så fixar du stilen hemma: Modellers sminkning passar kanske inte alltid till vardags – men med en smula nedtoning och rätt matchning känns den både het och trendig i vår och sommar. Skär ner på sotningsstyrkan, men låt fortfarande sotningen löpa utåt sidorna för en långsmal look. Addera ett diskret lager glittereyeliner under sotningen för glamourkänslan! Till vardags gör du rätt i att skippa de mörkt röda läpparna, men var inte rädd för att prova den kompletta make up:en till fest!