in

VR listar: 5 värsta skönhetssynderna

foundationdragare

Trodde du att du hade full koll på dina skönhetsrutiner? Tänk om! Istället begår du varje dag flera skönhetssynder – utan att blinka. VR listar de 5 vanligaste synderna och hur du bryter de dåliga vanorna.

Mer

Synd 1: För mycket återfuktning

Applicerar du din dag- och nattcreme i tjocka lager, i tron om att du inte kan få för mycket aldrig av det goda? Tänk om. Faktum är att för mycket ansiktscreme får ditt ansikte att se blankt och svettigt ut. Dessutom får din makeup svårare att fästa.

Bryt ovanan: Var uppmärksam på hur din hy mår och beter sig. Kanske behöver ditt ansikte inte återfuktas precis överallt. Många människor är till exempel redan så feta i t-zonen att de inte behöver extra fukt i det området. Eller varför inte applicera ansiktscremen när ditt ansikte är fuktigt, då du automatiskt använder mindre av produkten.

Synd 2: Stress med mascaran

Många av oss är extra stressade på morgonen och lägger bara några sekunder på att borsta på mascara. Men att applicera mascara med några snabba rörelser gör att produkten bara lägger sig på ögonfransarnas toppar och gör att de ser klibbiga ut – och inte alls så långa eller tjocka som du vill.

Bryt ovanan: Ta god tid på dig att applicera mascaran på morgonen och se till att produkten fördelar sig jämnt från ögonfransarnas rot till topp. Enklast är att hålla mascaraborsten vertiklalt och borsta borsten fram och tillbaka över fransarna. Avsluta sedan med att svepa ett sista lager med borsten från roten till toppen.

Synd 3: Överdosera balsam

Att dränka ditt hår i balsam kommer inte få dina hårstrån starkare eller friskare. Istället får överdoseringen ditt hår att kännas extra tungt och fett, snarare än lätt och välvårdat.

Bryt ovanan: Se till att du inte applicerar balsam i hårbotten, eftersom din hårbottens naturliga hårolja redan sköter om att återfukta den biten av håret. Balsam ska endast appliceras i nedre halvan av ditt hår, med extra fokus på hårtopparna. Se till att du dessutom sköljer ur balsamet ordentligt, innan du hoppar ur duschen.

Synd 4: Sova med sminket på

När du kommer hem efter en lång dag, med eller utan en blöt utekväll, och kollapsar i soffan känns en ansiktstvätt i badrummet mycket avlägsen. Men faktum är att det gamla sminket kan täppa igen dina porer och orsaka att blemmor och finnar uppstår.

Bryt ovanan: Att snabbt skölja ansiktet med varmt vatten är faktiskt bättre än ingen tvätt alls. Samma sak gäller med några snabba drag med rengöringsservetter. Ha ett paket redo vid sängkanten, så har du inga dåliga ursäkter längre.

Synd 5: Ge din frisör fria händer

Vi har alla varit med om med en exalterad frisör som talar om för oss hur extra snygga vi skulle bli i en tjock lugg eller om vi kapade av våra utsparade länger. Och då är frestelsen stor att du faller till föga och låter frisören göra precis vad han eller hon vill – trots att det faktiskt är du som har bäst koll på i vilken frisyr du känner dig finast.

Bryt ovanan: Be gärna din frisör om hans eller henne åsikt men var inte rädd för att säga emot. Visst, de kanske har flera års erfarenhet men det är ju faktiskt bara du som exakt vet hur ditt hår beter sig. Eller hur? Känner du dig osäker på om du ska hoppa på den där nya frisyren som din frisör tjatar om, fundera hellre i ett par dagar än klipp dig på implus. Det tar lång tid för hår att växa ut.