in

VR har svaren på dina skönhetsfrågor!

bild 4
VR har svaren på dina skönhetsfrågor!

Måste man använda solskyddsfaktor på hösten? Och hur undviker man att mascaran smular sig? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

mishastor

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!


FRÅGA: Jag har hört att håret blir tunnare om man sover med flätor. Stämmer det? /Mollie

SVAR: Nej, det är inte sant, såvida du inte har flätat så hårt att blodcirkulationen slutat fungera. Men om du alltid flätar ditt hår eller har för vana att samla det i strama uppsättningar, riskerar du att hårstråna blir skörare och btys lättare. Men du skadar inte själva hårsäckarna på sikt. Skäm bort håret med en inpackning då och då, så skyddar du hårstråna mot slitage.


FRÅGA: Jag har hört att huden blir sämre om man röker? Är det sant? /Kristin
SVAR:
Ja, det är sant. Nikotin drar samman blodkärlen, vilket minskar blodtillflödet till huden. Små fina rynkor uppstår också fortare, inte minst kring munnen.

FRÅGA: Min nya mascara klumpar sig redan. Gör jag något fel? /Åsa

SVAR: En torr och smulig mascara beror på att det har kommit in luft i förpackningen. Det gör att formulan åldras i förtid. Brukar du ”pumpa” borsten upp och ned i hylsan är det dags att sluta, eftersom det gör att luft läcker in. För att ge din torra mascara nytt liv, prova att droppa lite vatten i hylsan. Det får din mascara att räcka lite längre. En ny mascara ska i regel kännas fräsch i 2-3 månader.

FRÅGA: Jag ser bara töntig och översminkad ut i rött läppstift. Har du något tips? /Nathalie

SVAR: Ett tips är att undvika för dressade outfits. Ju enklare kläder du bär, desto mer moderna känns dina röda läppar. Ett annat knep är att dutta på färgen på läpparna med hjälp av dina fingertoppar. På så sätt kan du själv styra vilken nyans du vill ha och bygga upp färgen gradvis.

FRÅGA: Måste man ha solskyddsfaktor på hösten? /Charlotta

SVAR: Sjävklart behöver du inte kladda in hela kroppen, du skyler ju din hud med kläder när det är kallt ute. Ditt ansikte däremot mår alltid bra av produkter som innehåller spf, eftersom det är exponerat för solljus varje dag året runt. Därför är en skön ansiktscreme som innehållet spf en smart investering oavsett årstid.