in

VR ger dig svaren på dina skönhetsfrågor!

fraga2
VR ger dig svaren på dina skönhetsfrågor!

Hur hittar man den perfekta concealern? Och vad beror hälsprickor på? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

fraga2

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!

Vilken läppstiftsnyans ska jag välja?
SVAR:
Storleken spelar roll, i alla fall när det gäller dina läppar. Har du en liten mun och vill att den ska se större ut, undvik mörka nyanser eftersom de får läpparna att se mindre ut. Investera hellre i ljusa och glansiga nyanser, som gör att munnen ser större och fylligare ut.


Det gör så ont när jag rakar benen!
SVAR:
Blöt först benen med varmt vatten. Det gör att hårsäckarna öppnas och det gör mindre ont. Ska du vaxa benen och är extra känslig, ta en mild värktablett en halvtimme innan så mildras smärtan.

Får man mindre slitet hår av sidenlakan?
SVAR:
Ja. Detta eftersom sidentyget är mjukare och gör att håret glider på örngottet. Bomull, däremot, ger friktion.

Vad gör jag om concealern känns för mörk eller för ljus på huden?
SVAR:
Om concealerns nyans är för ljus, prova att försiktigt borsta på lite bronspuder efter applicering för att ge huden en varmare ton. Är concealern för mörk, blanda ut den med lite ögoncreme och pensla sedan på ytterligare ett lager med concealer.


Vad beror hälsprickor på?
SVAR:
Många av oss lider av hälsprickor, som oftast beror på att vi använder olämpliga skor. Om fettkudden i hälen inte får stöd från skor breder den ut sig. Till sist är fettkudden nersliten, och då blir huden torr och spricker sönder. I lindriga fall hjälper en fet creme, uppsök läkarhjälp om sprickorna är såriga och infekterade.