in

VR besvarar dina skönhetsfrågor!

bild 1
VR besvarar dina skönhetsfrågor!

Kan man skrubba känslig hud? Och varför blir händerna så torra när det är kallt ute? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

skonhetsdrag

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!

images 5

FRÅGA: Vad är nagelolja och varför ska jag använda det? /Thea

SVAR:
Nagelolja är en återfuktande olja som används för att stärka naglar som skivar sig. Den fungerar också återfuktande för torra nagelband som lätt spricker. Nageloljor ska ofta masseras in på torra, väl rengjorda naglar. Precis som din hud och ditt hår behöver dina naglar få ordentligt med fukt för att må bra. Våra naglar innehåller naturlig olja men de flesta av oss har ett underskott av den, inte minst under hösten och vintern då det är som kallast. Ett tecken på att dina naglar behöver en dos olja är att de känns torra och sköra.
 

images 6

FRÅGA: Jag är adopterad från Sri Lanka och har svårt att hitta en foundation som passar min mörka hud. Har du några tips? /Josefin

SVAR: Det har länge varit rätt ont om foundations i mörkare nyanser men nu börjar utbudet bli större. Har du till exempel kikat på till exempel Make up store eller Face stockholm? Också mineralmakeup, till exempel Id bare minerals, brukar ha ett brett sortiment av nyanser. Eftersom mörkare hudtoner ofta är feta är en oljefri variant ofta det bästa alternativet. Håll ögonen öppna om du är på väg utomlands! Till exempel England och USA är bättre än Sverige när det gäller utbud av mörkare foundations. Lycka till!

FRÅGA: Jag har känslig hud, kan jag använda kroppskrubb ändå? /Liselott

SVAR: Absolut! Satsa på en uttalad mild skrubb som varsamt tvättar bort döda hudceller. Ett annat tips är att använda en duschcreme med skrubbeffekt, eftersom de ofta är skonsammare än traditionella skrubbar. Att satsa på skrubbar som innehåller mjuka mikropärlor är ett annat tips.

soft hands kind heart

FRÅGA: Varför blir händerna extra torra när det är kallt ute? /Emmy

SVAR: På hösten och vintern är luften kallare utomhus och varmare inomhus, vilket drar fukt ur huden. Därför är det extra viktigt att skydda händerna med varma vantar när det är kallt. Också vatten får händerna att torka ut, särskilt varmt vatten. Så se till att du har en återfuktande handcreme nära till hands!

etude mascara m

FRÅGA: Du som är skönhetsredaktör måste ju ha fått prova på alla mascror som finns! Så kom igen nu, berätta! Vilken är den absolut bästa mascaran? /Jenny

SVAR:
Frågan om vilken som är världens bästa mascara får jag jätteofta. Och svaret är att det, faktiskt, inte finns en enda mascara som är världens bästa. Vilken mascara som är bäst för just dig beror nämligen på hur dina fransar ser ut och vad du vill att mascaran ska göra för dina fransar. Har du till exempel korta fransar och vill få dem att se längre ut fungerar en förlängande mascara bättre än en volymmascara. Och är det svärtan i mascaran som känns viktigast gillar du troligen pigmentrika mascaror bättre än vanliga varianter. För mig är rejäl svärta och rejäl volym det allra viktigaste, och där är Lancômes klassiska Hypnôse en återkommande favorit.