in

Vinterfräsch på 3 minuter

bild 7
Vinterfräsch på 3 minuter

VeckoRevyn ger dig allt du behöver veta om cremerouge…

Mer

1rouge

Har du torr eller normal hud passar i regel cremerouge bäst, eftersom det har en fuktigare konsistens. Fet hud ser i allmänhet bättre ut i puderrouge, eftersom cremevarianter kan ge ett fläckigt resultat. Men under de kalla vintermånaderna mår faktiskt alla hudtyper ofta bäst av cremerouge, eftersom vi i regel använder fetare ansiktscremer då. Och cremerouge fäster helt enkelt ofta bättre på fetare underlag än puderrouge.

2rouge

Nja. Syftet med rouge är att framhäva dina kinder och få dem att se rosiga ut, inte att måla dit två diagonala streck längs kindbenen. Foksuera istället på att applicera färgen på kindens ”bulle”, om du ler framträder de extra mycket.

4r

Har du provat att använda cremerouge? Det är lätt att bättra på under dagen, men har i regel faktiskt längre hållbarhet än puderrouge. Ett annat tips är att testa en så kallad cheektint. De har en geleéaktig konsistens som sätter sig djupare i huden och håller därmed lite längre. Prova till exempel O-glow från Smashbox, ca 270 kr.

5rouge

Du använder troligen lite för mycket ansiktscreme under din foundation, så dra ner på mängden. En annan orsak kan vara att du använt foundation och glömt att försegla den ordentligt med puder.

6rouge

Nej, så länge du håller dig långt borta från både vatten och sminkborttagningsmedel är problemet faktiskt lätt att lösa. Ta en ren och torr bomullstuss och torka försiktigt bort den överflödiga färgen. En omgång transparent puder brukar också ha en färgdämpande effekt.

rougebild