in

Vilket puder är bäst? VR testar!

puderdragis

Är du på jakt efter ett nytt kompaktpuder? Spana först in vilket som fick bäst i test av VeckoRevyns skönhetsredaktör! Mer

Bra absorbering

Glansabsorberande kompaktpuder.

Clinique Stay-matte sheer pressed powder, 270 kr.
Om produkten: Glansabsorberande kompaktpuder.
Så tyckte vi: Ett talkbaserat puder med väldigt bra absorbansförmåga för oljig hud. Ger lite täckning, närmast transparant och håller i huden glansfri i ett par timmar. Brett sortiment av färger. Det enda som drar ner betyget är pudrets korn, som på grund av priset, kunde vara något mer finfördelade och därmed se bättre ut på huden.
Betyg: 4

Absorberar inte glansen

Kompaktpuder

Maybelline new york Affinitone Powder, 99 kr.
Om produkten: Kompaktpuder med naturlig och matt finish.
Så tyckte vi: Den utjämnande effekten som utlovas märker man inte så mycket av utan det här är ett skirt puder som passar alla utom den väldigt glansiga. Betyget dras ner för att det rekommenderas att du först torkar av de glänsande partierna med en absorberande pappers-servett, för att sedan pudra. Ett puder med uttalad matt finish ska klara av att absorbera glans.
Betyg: 2

Bäst ensam på huden

Täckande kompaktpuder

Max factor Creme puff compact powder, 100 kr.
Om produkten: Täckande kompaktpuder med matt finish.
Så tyckte vi: Krämig och täckande formula som känns mer som kompaktfoundation än puder. Den mjuka konsistensen är lätt att få jämn och blir aldrig torr eller ser dammig ut. Passar inte den fetaste huden och blir bäst utan foundation, direkt över fuktcremen eftersom den är så täckande. Betyget dras ner på grund av att det känns kakigt när man ska bättra på under dagen och trots att den utgör sig för att ha matt finish är det lyster i den.
Betyg: 3

Prisvärd!

Kompaktpuder med naturlig och matt finish.

L’oréal paris True match powder, 150 kr.
Om produkten: Kompaktpuder med naturlig och matt finish.
Så tyckte vi: Mycket prisvärt då konsistensen påminner väldigt mycket om dyrare puder (även om förpackningen verkligen inte gör det). Passar alla utom den allra mest aknebenägna och feta huden. Färgerna ser naturliga och matchar huden fint. Lätt och transparant som håller huden matt länge.
Betyg: 4

Bäst i test!

Oljeabsorberande och fixerande kompaktpuder.

Mac Blot powder/pressed, 235 kr.
Om produkten: Oljeabsorberande och fixerande kompaktpuder.
Så tyckte vi: Istället för det traditionella talket är det här ett silikonbaserat puder vilket gör det mjukt och silkigt på huden. Ändå suger det upp den värsta glansen och detta gör att det passar både torr och fet hy. Transparent och fixerande, perfekt att bättra på under dagen med. Trots att det är närmast genomskinligt finns det ett stort urval av färger som gör att du aldrig riskerar att skifta i fel nyans.
Betyg: 5

Mjukt på huden

Kompaktpuder med matt finish.

The body shop Pressed face powder, 189 kr.
Om produkten: Kompaktpuder med matt finish.
Så tyckte vi: Trots att det är talkbaserat gör oljorna att det får en opudrig känsla. Passar bäst till normal och torr hy. Mjukt och skönt att ha på huden, speciellt på vintern eftersom det nästan känns återfuktande. Den silkiga, men inte supermatta, effekten håller väldigt länge.
Betyg: 4

Lämnar vita spår

Glansbsorberande kompaktpuder.

Make up store Blothing powder, 259 kr.
Om produkten: Glansbsorberande kompaktpuder.
Så tyckte vi: Ska vara helt transparant och kunna användas på alla hudfärger men för de som har mörkare hy än porslin blir det vita spår. Pudret lägger sig synligt i porerna och talket i produkten suger inte upp oljan lika effektivt som många av konkurrenterna. Den svarta applikatorn ser också snabbt äcklig ut.
Betyg: 2