in

Vilket läppstift ska man välja?

bild 6
Vilket läppstift ska man välja?

Matt, skirt, lång hållbarhet, liptint..? Utbudet på läppstift är enormt, och att veta vilken läppstiftsort man ska välja är inte det lättaste. VeckoRevyn hjälper dig hitta rätt läppstift här!

Mer

lappstift

Återfuktande läppstift

För dig med torra läppar

Passar dig som har torra läppar, eftersom det både ger färg och hjälper till att återfukta. Innehåller ofta mjukgörande ingredienser som e-vitamin, aloe och glycerin. Ger dina läppar en lite glansigare look snarare än en pudrig. Nackdelen är att de ofta inte sitter lika längre och bra som andra läppstift.

Skirt läppstift

Ger läpparna glans

Orden ”sheer” eller ”satin” ingår ofta i produktnamnet. Skira eller semitransparenta läppstift är ett bra val för torra läppar eftersom de innehåller mycket olja. De gör dina läppar extra glansiga men ger inte en täckande färg. Eftersom de också innehåller olja ser färgen i regel mörkare ut i förpackningen men ger en ljusare nyans på munnen. Sitter inte lika länge som andra läppstift, så räkna med att regelbundet få applicera på nytt.

Krämiga läppstift

Får läpparna att se fylligare ut

Har du tunna läppar är detta ett bra val, eftersom den krämiga konsistensen gör att munnen ser en liten smula större ut. Glansiga läpprodukter verkar nämligen förminskande. Vill du dock ha en lite glossigare look går det utmärkt att applicera lite läppglans ovanpå läppstiftet. Krämiga läppstift innehåller dock vax, som verkar skyddande men också kan ha en uttorkande effekt.

Frostiga läppstift

Får läpparna att glittra och glänsa

Orden ”pearl” eller ”frost” ingår ofta i produktnamnet. Innehåller ingredienser som reflekterar ljuset och gör att dina läppar glittrar och glänser. Passar perfekt en glammig festkväll, men på dagen kan det lätt se lite konstgjort ut. Kan få läpparna att kännas lite torra och spruckna, så applicera gärna ett återfuktande läppbalsam innan du plockar fram läppstiftet.

Läppstift med lång hållbarhet

Håller hela dagen

Produktnamnet innehåller ofta benämningen ”long lasting”. Perfekt för dig som inte har tid eller ork att applicera läppstiftet flera under dagen, eftersom de innehåller ingredienser som håller färgen på plats 4-8 timmar (såvida du inte äter någonting fett eller oljigt). Är ett sämre alternativ för torra läppar eftersom den färgbevarande formulan ofta verkar uttorkande. Leta gärna efter varianter som är uttalat återfuktande.

Matta läppstift

Elegant intryck

Ger dina läppar en fin färg utan glans, vilket kan uppfattas som lite platt. Fungerar också för torra läppar, eftersom de ofta innehåller återfuktande e-vitamin och aloe. Passar extra bra på kvällen, eftersom den matta ytan ger ett elegant intryck. Matta läppstift behöver inte heller reappliceras lika ofta som glansigare varianter.

Liptint

Diskret

Ser ofta inte ut som vanliga läppstift, istället är förpackningen ofta utformad som ett nagellack, en tuschpenna eller ett läppglans. En liptint förenar sig med din naturliga läppfärg men ger ändå ett färgglatt och hållbart resultat. Passar perfekt för dig som vill ha mycket färg fast på ett mer diskret sätt.

Och så hittar du rätt nyans…

x Blek hy som lätt blir bränd i solen har ofta kalla undertoner och passar bäst i röda färger som drar åt blått eller rosa.

x Olivfärgad hy som har lätt att bli solbränd har ofta varma undertoner och passar bra i röda färger som går åt orange eller brunt.

Vill du veta vilket läppstift du ska köpa? Spana in VeckoRevyns läppstiftstest här!