in

Vilken mascara passar dig?

bild 7
Vilken mascara passar dig?

Fylliga, långa och hållbara fransar i ett enda svep. VR guidar dig till mirakelmascaran!

Mer

Mascarans främsta uppgift är att rama in ögonen genom att markera ögonfransarna.

Enligt sägen blev den moderna mascaran till efter att kemisten T.L. Williams blandat kolpulver med vaselin åt sin syster Mabel. Produkten funkade utmärkt, Williams började sälja via postordet, och snart startade företaget Maybelline – en kombination av systern Mabels namn och vaselin.

Idag är mascaran en självklar produkt i varje tjejs sminkväska – och nya mascaror som lovar alla sorters mirakel gör ständiga intåg på marknaden. Men hur vet man vilken mascara som passar en bäst? VR guidar dig!

mascaradrag

HITTA RÄTT I MASCARADJUNGELN!

FÖR LÄNGRE FRANSAR
Har du lagt märke till gummiborstarna som nyligen kommit ut på marknaden? Den här typen av borste passar dig som som vill ha längre och separerade fransar.

FÖR FYLLIGARE FRANSAR
För fylligare fransar ska du snarare välja din mascara efter själva mascaraborsten, och inte formulan. Satsa på en tjock och tät borste, där borsten är av borstmaterial och inte gummi.

FÖR EN NATURLIG LOOK
Välj en mindre tät borste som ger fransarna färg och lite volym. Är du blond och/eller har ett ljust pigment överlag bör du även välja en mörkbrun mascara framför en svart.

FÖR ”STÖRRE” ÖGON
Måla både övre- och undre fransraden med en förlängande mascara. Känns det för översminkat i jämförelse med din vanliga stil – använd svart till övre fransraden och mörkbrunt till undre fransraden.

FÖR ATT DÖLJA MÖRKA RINGAR
Undvik att måla den undre fransraden då de mörka fransarna drar fokus till de mörka ringarna. Välj en marcara för fylligare fransar till övre fransraden, och fokusera på en snygg eyeliner längs övre ögonfransraden och en bra concealer under ögat.

VATTENFAST ELLER INTE?
För svettiga gymtimmar, varma dagar på stranden och inför snyftfilmer är den vattenfasta marscaran ett rekommenderat alternativ. Men – eftersom det krävs mer för att få av den vattenfasta mascaran sliter denna även mer på dina fransar. Det kan alltså vara värt att investera i både en vattenfast och en vattenlöslig mascara för fransarnas skull.

FÖR KÄNSLIGA ÖGON
Var noga med att välja en allergitestad mascara. Alternativen från sminkmärkena Clinique och Blinc (speciellt utvecklat för känsliga eller nyopererade ögon) ska ge snygg effekt utan att irritera.

BÄSTA MASCARORNA JUST NU:

MAX FACTOR FALSE LASH EFFECT MASCARA
Mascaran som lovar både fylligare och långre fransar i ett svep. Resultatet uppnås med hjälp av en stor och tät borste som lätt kommer åt fransarna, även de allra minsta.
Pris: 139 kr.

L’ORÉAL TELESCOPIC EXPLOSION
När du väl fått in finessen och vant dig vid den runda borsten kommer du älska den. Mascaran ger en fyllig effekt då den kommer åt så gott som alla fransar.
Pris: 155 kr.

maybelline lash stiletto

MAYBELLINE LASH STILETTO
En mascara som håller vad den lovar utan något som helst krångel. Lätt att applicera, håller fransarna svarta och täta hela dagen och tvättas bort med lite varmt vatten.
Pris: 139 kr.

blinc mascara

BLINC MASCARA
Mascaran som omger dina fransar med ett koncentrerat hölje av mascara. Tekniken gör att mascaran sitter på plats hela dagen utan att rinna eller falla ner i ögonen – samtidigt som den tvättas bort med vatten. Ett toppenalternativ för dig med känsliga ögon!
Pris: ca. 190 kr.