in

Verktygen som fixar lockarna

bild 1
Verktygen som fixar lockarna

Fixa snyggt hollywoodsvall med plattång eller locktång. VeckoRevyn har testat utbudet på marknaden – och resultatet? Tre modeller fick bäst i test!

Mer

1plattrubbe3

Lockar som håller

1platt

Jaguar Pink paradise, 795 kr.
Om produkten: Plattång med extra lång sladd.
Så tyckte vi: Förutom att tången har ett riktigt fult mönster är den lätt att använda och ger framförallt ett bra resultat. I jämförelse med andra tänger når den önskad värme riktigt snabbt. Och med bra produkter och rätt teknik håller frisyren i upp till två dagar, vilket måste ses som mycket bra.
Betyg: 5

Värd pengarna

5platt

Ghd Standard IV styler, 1 899 kr.
Om produkten: Stylingtång som både kan locka och platta håret.
Så tyckte vi: Ghd är mångas favorit och vi förstår verkligen varför. Tången värms snabbt upp, är smidig att arbeta med och lockarna sitter som berget hela dagen. Kostar i det mesta laget men tången är en investering om du gillar att styla håret mycket. Något att önska sig från tomten, kanske?
Betyg: 5

Ger fina lockar

4platt

Obh nordica Björn Axén tools Straight and curl, 795 kr. 
Om produkten: Stylingtång som både kan locka och platta håret.
Så tyckte vi: Lite tung tång som snabbt värms upp. Det är lätt att få till både stora och små lockar. Toppen att den piper när den är klar att användas. Plus för medföljande matta för avsvalning.
Betyg: 4

Ger fin glans

9platt

Glam palm Styling iron, 1295 kr.
Om produkten: Stylingtång som både kan locka och platta håret.
Så tyckte vi: Supersnabb tång med lång sladd. Tyvärr är den svår att sätta på och stänga av, eftersom knappen sitter nära värmeplattorna. Dessutom är risken stor att du klämmer handen vid sladdfästet. Ger dock fina lockar och glans i håret.
Betyg: 3

Känns skonsam

3platt

Philips Salon straight and curl, 799 kr. 
Om produkten: Stylingtång som både kan locka och platta håret.
Så tyckte vi: Lätt att missa att värmen måste skruvas på, men är smidig i handen. Gör snabbt fina lockar i valfri storlek om du får till den rätta tekniken. Känns skonsam och lockarna håller i flera dagar.
Betyg: 4

Värms upp snabbt

2platt

Braun Satin hair colour plattång, 799 kr.
Om produkten: Plattång med snabb uppvärmning.
Så tyckte vi: Smidig tång som dock känns lite krånglig att hålla i. Det finns en hel del knappar i nedre delen av tången och den blir för varm att hålla i toppen. Ger helt okej lockar och det är kul att man kan ställa in värme efter hårets tjocklek. Snabb uppvärmning och lång sladd ger extra plus.
Betyg: 3

1rubbe2

Billig och bäst!

1plattheart

Wella professionals Pro curl 24 mm, 315 kr.
Om produkten: Locktång med keramisk yta.
Så tyckte vi: Tång med snabb uppvärmning och som känns skonsam mot håret. Lockarna sitter som berget, även utan spray. Smart konstruktion som gör det enkelt att locka håret i både stora och små lockar. Det spetsiga avslutet på tången gör det dessutom superlätt att dra håret av tången.
Betyg: 5

6platt

Schwarzkopf Ceramic curl tong, 779 kr. 
Om produkten: Locktång med keramisk yta.
Så tyckte vi: Lätt och smidig att arbeta med. Tack vare tångens yta är det lätt att hålla håret på plats när du lockar. Superenkel att använda, också för det korta håret. Lockarna håller en hel dag.
Betyg: 4

För kortare hår

91platt

Obh nordica Björn Axén tools Curling iron, 495 kr.
Om produkten: Locktång med keramisk yta.
Så tyckte vi: Lite tung tång med lång och bra sladd. Olika temperaturer kan ställas in beroende på hårets tjocklek, vilket är toppen. Passar kanske bättre till det lite kortare håret men lockarna blir fina och håller länge.
Betyg: 3

För tips om hur du använder verktyg för att få perfekta lockar kan du kika här!