in

VeckoRevyns stora puderskola!

bild 4
VeckoRevyns stora puderskola!

Ett bra puder mattar ner blanka partier och gör att ditt smink sitter längre och ser fräschare ut. VeckoRevyn lär dig allt du behöver veta om detta fenomenala sminkmåste. 

Mer

puderdragare

Varför ska jag använda puder?
SVAR: För att det är en supersmart produkt med många användningsområden! Det binder, mattar ner och förlänger din foundations hållbarhet och fräschör. Det gör även ditt osminkade ansikte sidenmatt och förminskar synliga porer.

Hur applicerar jag puder bäst?
SVAR: Det beror på om du använder löspuder eller kompaktpuder. En stor puderpuff passar bra för löspuder, eftersom den ger en lagom dos puder. En puff ger också din hy ett sammetslent resultat medan en puderborste ger ett mer transparent resultat. Kompaktpuder kan appliceras med en platt puff eller en puderborste. Behöver du applicera puder runt munnen och i ögonvrån passar en liten concealerborste bra.

Jag har hört att puder framhäver fina linjer, är det sant?
SVAR: Ja, när det gäller gamla pudervarianter. Dagens moderna puder är smidigare och många av dem innehåller ingredienser som faktiskt döljer fina linjer. En del puder har också en del skimmer i sig, som ger ditt ansikte en fräsch lyster.

Vilken pudernyans ska jag välja?
SVAR: Puder handlar snarare om att ge din hy textur än färg. Välj därför helst en transparent nyans utan pigment eller ett puder som ligger så nära din egna hudton som möjligt. En för ljus färg gör att ditt ansikte ser onaturligt blekt och pudrig ut medan en för mörk färg ger ett tungt och kompakt utseende. Har du en rosa underton i huden, satsa på ett puder i kalla, rödrosa nyanser. Har du gul underton passar du bäst i puder i varma, gula nyanser. Är det bara färg du är ute efter, satsa på rouge eller solpuder och kombinera dessa med ditt vanliga puder.

Vilken pudertyp ska jag välja?
SVAR: Löspuder, kompaktpuder och kulpuder appliceras över foundation. Skimmerpuder är också sista steget när det gäller ditt underlag, men det formar också ansiktet och ger lyster. Cremepuder är ofta foundation och puder i ett och passar bra för en lätt vardagssmakeup. Är du solbränd, skippa gärna puder helt och hållet eftersom det kan få din hy att se grå ut. Satsa hellre på en färgad dagcreme med mattande effekt.

Hjälp, min hy ser bara kakig och flakig ut!
SVAR: Din hy är troligen för torr. Se till att du först återfuktar ditt ansikte med en bra fuktighetscreme innan du applicerar puder. Men applicera inte för mycket dagcreme tillsammans med foundation, eftersom det också kan ge samma kakiga effekt. Lagom är bäst, så prova dig fram. Är du osäker, koncentrera ditt puderapplicerande på t-zonen (panna, näsa och haka) och undvik dina kinder helt och hållet.

Hitta rätt pudertyp för dig!

Löspuder – passar dig som använder mycket makeup. Används efter foundation som gör att sminket sitter bättre. Ger silkeslen lyster och snygg finish.

Kompaktpuder
– Passar det lätt sminkade eller osminkade ansiktet. Perfekt i akutsituationer för att fräscha upp redan färdig makeup.

Cremepuder
– för dig som vill ha ett mer täckande resultat. Fungerar som foundation och puder i ett och

Kulpuder
– Används ofta bäst som lysterförhöjare i ett redan sminkat ansikte. Innehåller ofta skimrande pigment, som ger ett festligare resultat.

Skimmerpuder
– Används som lysterförhöjare i ett redan sminkat ansikte. Appliceras ofta på kindbenen som highlighter.