in

VeckoRevyns stora nagellackskola!

bild 6
VeckoRevyns stora nagellackskola!

Vill du veta hur du får lacket att torka supersnabbt och sitta som berget? Varsågod, VeckoRevyn ger dig en snabbkurs i allt du behöver veta om nagellack!

Mer

nagellack

Så får du lacket att sitta längre:

Grunda först med ett baslack, måla sedan två-tre lager av det färgade lacket och avsluta med ett ofärgat överlack. Måla sen ett nytt lager av det ofärgade överlacket över naglarna varje morgon, så håller ditt lack superlänge – förhoppningsvis en hel vecka!

Så får du nagellacket att torka snabbare:

Är du stressad kan det vara en bra idé att välja bort de riktigt färgglada lacken direkt och satsa på ett genomskinligt eller svagt färgat istället. Detta eftersom misstag eller kladd syns mindre om naglarna är målade i svagare färger än i knalliga. Ett annat tips är skölja dina nästan helt torra naglar i kallt vatten, det får lacket att torka snabbare. Eller investera i ett riktigt snabbtorkande överlack, som Quick-dry fluid från Yves rocher, 49 kr.

Så slipper du missfärgade naglar:

Färgade nagellack behöver absolut inte innebära missfärgade naglar. Knepet är att grunda först med ett ofärgad baslack. På så sätt blockerar det att det färgade lackets pigment kan komma ner i nageln. Skulle dina naglar redan vara missfärgade, försök att sudda bort dem med en nagelbuff. Att ta bort fläckarna med citron är också värt ett försök, men tänk på att frukten är väldigt uttorkande. Nagelolja och handcreme efteråt är ett måste!

Så tar du bort lack som hamnat utanför:

Det kan vara svårt att pricka rätt med penseln, men det spelar ingen roll. Vet du varför? Nagellack fäster nämligen inte på hud, så du kan lätt skrapa bort den överflödiga färgen när lacket torkat eller efter en varm dusch.

Så petar du ner nagelbanden:

Att peta ner nagelbanden är inget måste, men om du vill göra det är det bäst att använda sig av orangepinne. När nagelytan är fri sitter nagellacket finare och bättre. Gillar du inte att peta med pinnen, linda in den i lite bomull. Eller satsa på ett lack som innehåller AHA-syror, vilka ser till att nagelytan är fri från hud.

Så tar du bort nagellacket:

Använd bara skonsamma nagellacksremovers, helst sådana som är fria från aceton. Blöt en kompress med removern och lägg den sen på nageln. Låt verka i cirka 20 sekunder. Gnugga inte, eftersom färgpigmenten från lacket kan tryckas ner i nageln och lämna missfärgningar.

Så väljer du rätt remover:

Aceton verkar uttorkande på både naglar och nagelband, så har du torra och sköra naglar är det en smart idé att använda en remover som är just aceton-fri. Men om du har starka och friska naglar behöver acetonet inte medföra några större problem. Prova dig fram och ha alltid en återfuktande produkt, som nagelbandsolja eller återfuktande creme, till hands!