in

Vårens hetaste sminktrender!

bild 28
Vårens hetaste sminktrender!

Nyfiken på hur du kommer att vilja se ut i vår? VeckoRevyn har spanat in de kommande skönhetstrenderna för våren. Bli först med det senaste!

Mer

sminktrender

MÄRKESNAGELLACK

Trend 1:

Modehusets nagellack är så heta att de, faktiskt, förtjänar en helt egen kategori. Hysterin tog fart på allvar när Chanel lanserade lacknyansen ”Orange fizz” våren 2009. Sen dess har lacken, nu senast nyanserna ”Jade” och ”Particuliére” blivit ett måste för både sminknördar och fashionistor. Vill du lägga fingrarna på ett gäller det att vara snabb, eftersom de säljer slut nästan direkt. Chanels vårlacker 2011 är två glammiga nyanser som går i metallgrönt och gult guld.

POWERPARFYMER

Trend 2:

När solen börjar värma och vi lägger undan våra tjocka vinterplagg brukar också parfymerna bli en lättare historia. Tyngre noter som vanilj brukar bytas ut mot lättare citrus och romantiska vårblommor. Inte i vår. Liksom hösten 2010 handlar också våren 2011 om sexigare och tyngre parfymkompotter, med doftnoter från bland annat mysk, mandel och tonkaböna. Doftvåren är allt annat än en ljuv, romantisk historia.

GLANS UTAN FRISS

Trend 3:

Hösten 2010 gjorde den hypade hårbehandlingen brazilian blowout sitt intåg i Sverige. Snart därpå började debatten om behandlingen innehåller det skadliga ämnet formaldehyd eller inte. Tillverkarna säger nej, ett gäng amerikanska forskare säger ja. För oss som inte vet vad vi ska tro men ändå vill hålla frisset på avstånd finns det, tack och lov, nylanserade hårprodukter som utlovar slätare och frissfritt hår utan att du behöver besöka frisören. Med hjälp av keratin och dyrbara oljor ska frisset bekämpas och glansen bli bättre än någonsin.

KNALLIG MUN MED GLANS

Trend 4:

Har du svårt att välja mellan färg och glans när det gäller läpparna? Goda nyheter, våren 2011 ska munnen nämligen vara prydd av båda. Frossa loss i fantastiskt knalliga läppstiftsfärger och toppa hela härligheten med ditt mest glansiga gloss, gärna i samma färg. Mums!

ANPASSAD HUDVÅRD

Trend 5:

Trenden med hudvård anpassat till din hudtyp fortsätter och 2011 är året då du får stenkoll på din hudtyp och vilka produkter du ska använda – och vilka du ska undvika. Du kommer dock att behöva besöka din hudterapeut mer sällan, eftersom allt fler avancerade behandlingar finns som göra-hemma-kit. Att få frisk och vacker hy med hjälp av avancerade syror och enzymer hemma i badrummet och för en billigare peng låter väl inte så dumt? Glöm inte att läsa på ordentligt innan du börjar!

SKÖNHET+KÄNDIS=SANT

Trend 6:

Kändishetsen i parfymvärlden håller i sig och 2011, då bland andra Rihanna och Katy Perry släpper egna dofter. Katy Perry nöjer sig dock inte med att bara lansera en parfym, liksom tennisproffset Serena Williams och tonårsidolen Justin Bieber. Hon ska  lanserar dessutom en nagellackskollektion under våren. Lady Gagas första parfym, som är döpt till Monster, hypas redan trots att den beräknas anlända först under 2012. Kändisarna fortsätter att regera i sminkbranchen, med andra ord.