in

Vågar du vårens hetaste sminktrend?

bild 1
Vågar du vårens hetaste sminktrend?

Max Factors makeupartist Tomas Lenneryd visar vägen till vårens hetaste sminkning.

Mer

En genomgående sminktrend under modveckan i Stockholm, som sågs på bland annat Whyreds, Styleins och Carin Westers visningar, var de ljusa ögonbrynen (en trend som vi skymtade redan i höstas). tillsammans med en i övrigt diskret makeup. Fokus ligger på skuggor, långa fransar och neutrala färgtoner.

Max Factors makeupartist Tomas Lenneryd som står som kreativt ansvarig för flertalet av visningarna under Stockholms modevecka visar hur du får till looken – steg för steg!

1lenne

Bleka ögonbryn syntes på flera visningar under Fashionweek by Berns i Stockholm.

Så fixar du looken:

Börja med att neutralisera ögonbrynen, detta gör du alltså innan du lägger din bas. Till detta behöver du ögonfransprimer, concealer och en ren mascaraborste. Borsta in ögonfransprimern i brynet, först mothårs och sedan medhårs. Skissa in concealern för att få själva blekningseffekten och använd sedan den rena mascaraborsten för en sista touch. För extra effekt borsta försiktigt ett löspuder över ögonbrynen.    

Lägg energi på en jämn och naturlig bas. Använd en foundation i en nyans som ligger så nära din egen hudton som möjligt och jobba in den ordentligt. Ett tips är att använda en foundationborste med knubbigt huvud eftersom de inte efterlämnar några linjer i basen. Armanis borstar är en favorit.

För att få fram ett djup i ögonen är tipset att använda två olika skuggor – en mörkare och en ljusare. På Whyreds visning användes två beiga skuggor i olika nyanser. Placera den ljusa skuggan på själva ögonlocket. Under den nedre fransraden och ovanför globlinjen och hela vägen upp till ögonbrynet lägger du den mörkare skuggan för ett tredimensionellt intryck. 

Böj ögonfransarna och lägg en mascara på de övre ögonfransarna. Använd en fransförlängande mascara framför en med volymeffekt för skira och långa fransar. Låt den undre fransraden vara naturlig.

På läpparna räcker det med ett läppglans och gärna i en bränd röd ton. Ett tips är att använda en läpppena för färg och sedan dutta läppglans på läppen för att undvika ett kladdigt intryck.

För mer inspiration – spana in klippet!

Vågar du trenden med ljusa ögonbryn? Kommentera!