in

TREND: Våga skugga

bild 2
TREND: Våga skugga

Inspireras av kändisarna och våga skugga ordentligt till fest! VeckoRevyn ger dig de bästa skuggtipsen…

Mer

Så får du till skuggningen:

 • Olika nyanser passar olika ögonfärger. Du framhäver till exempel din ögonfärg på bästa sätt genom att använda en ”kontrastfärg”. Har du bruna ögon passar det till exempel utmärkt med skuggor i blåa, rosa och lila nyanser. För den blåögde passar varmare nyanser som aprikos, rödbrunt och brunt bäst.
   
 • Vill du att skuggan ska sitta hela kvällen? Använd dig då av en puderögonskugga, alltså en ögonskugga i puderform, som du blandar med lite, lite vatten när du applicerar. På så sätt fäster ögonskuggan bra på ögonlocket!
   
 • En bra grund är A och O även när det kommer till skuggning. En primer ger en bättre fästyta för skuggan, och concealern trollar bort tråkiga, mörka ringar.
   
 • Det hemliga knepet för att få ett proffsigt intryck är att använda sig av flera färger när man skuggar. Använd en ljusare nyans närmast ögonvrån och en mörkare längst ut på ögonlocket. I mitten suddar du ihop den mörkare och den ljusare, eller använder dig av en tredje nyans som ligger emellan den ljusaste och mörkaste i styrka.
   
 • Glöm inte att rama in ögat med en ögonpenna för ett mer intensivt intryck!

Ögonskuggorna som fixar looken:

ogonskuggor

100% Pure Fruit Pigmented Eye Shadow Palette Plum, 299 kr
Cherriflip Eyes, 179 kr
Clarins Nature Temptations Eye Colour Palette 01, 370kr
Clarins Mono Eyeshadow, 160 kr
Nouba Quattro, 345 kr