in

Topp 10 skönhetsklassiker

bild 9
Topp 10 skönhetsklassiker

Juicy Tube, Rosebud Salve och Eight Hour Cream. VeckoRevyn listar de 10 största skönhetsklassikerna!   

Mer

1tessan

VeckoRevyns  skönhetsredaktör  Therése Hallberg är expert på allt inom smink och skönhet. Som läppgloss-junkie och sminkentusiast hjälper hon till genom att vägleda oss genom den snåriga djungeln av skönhetsprodukter.

Är det värt pengarna att köpa en dyr klassiker?
– Ja, de är ju klassiker av en anledning. Produkterna är oftast bra och de håller länge. Däremot ska man inte blint tro att en klassiker alltid är bra ”bara för att”. 

Topp 10 skönhetsklassiker

1s

10. Lancômes Juicy Tube

Ett hata eller älska-läppglans som varit storsäljare i flera år hos sminkhuset Lancôme. Finns i tio färger och en har även tillverkats i speciella utgåvor tillsammans med olika designers som exempelvis Christoper Kane. Kända för sin goda doft. Pris: Ca 195 kr.

Theréses utlåtande: Jag har nästan alltid ett Juicy Tube i väskan men jag är inte riktigt säker på varför. Den ger inte särskilt mycket färg, är alldeles för kletig och luktar ingenting alls.

2s

9. Maybellines Great lash

För många var Great Lash det självklara valet som förstagångs-mascara. Den är USA:s mest sålda mascara och finns numera också som vattenfast. Ett plus för det låga priset och att den går att få tag på i praktiskt taget vilken skönhetsbutik som helst. Pris från ca 100 kr.

Theréses utlåtande: På vilket sätt den här mascaran har nått sitt kultrykte är helt oförklarligt. Mascaran är blöt och klibbig och ger varken volym eller längre fransar. Dessutom är förpackningen allt annat än snygg. 

3s

8. Cliniques Dramatically Different Moisturizer Gel

Cliniques välkända och lätt tonade fuktkräm är en storsäljare världen över. Ingår i Cliniques trestegs-system för ansiktsvård och ska passa bra till blandad och oljig hy. Pris från ca: 360 kr.

Theréses utlåtande: Sägs vara en av världen mest sålda fuktighetscrémer. På min feta blandhud fungerade den dåligt, kinderna blev torra och strama.

4s

7. Nivea Creme

Luktar barndom för de flesta och kan användas för hela kroppen. Ger tyvärr en svag vit hinna om den används på läpparna. Stort plus för att den går att få tag på i praktiskt taget alla världens hörn och inte minst i din vanliga matvarubutik. Pris från ca: 20 kr.

Theréses utlåtande: Klassiker som jag brukade nalla av hemma hos farmor. Doften är full av nostalgiska minnen men jag har inte använt den på flera år. Känns anonym i det allt mer specialiserade utbudet i skönhetsvärlden.

5s

6. Nars Orgasm 

Rouget som fick sin absoluta stjärnstatus när Cameron Diaz för ett par år sedan gick ut med att det var det enda märket hon använde. Efter det sålde rouget i färgen Orgasm slut i butikerna och blev en favorit hos många makeupartister. Är lite svår att få tag på i Sverige numera, men en tips är att shoppa i en webbutik som levererar hit. Pris: ca 260 kr.

Theréses utlåtande: Blev outad som en storfavorit i Hollywood och bland andra Cameron Diaz älsklingsrouge. Jag blev nyfiken och köpte, vilket jag aldrig ångrat. Fin färg och bra hållbarhet. En riktig keeper!

6s

5. Smiths Rosebud Salve

Blev hypad för några år sedan som den bästa husmorskuren för torra läppar och sågs i handväskan hos bland andra Kate Hudson. Har jämförts som en billigare variant på Elizabeth Ardens Eight Hour Cream och har blivit utnämnd till ”Bästa skönhetsköp” av magasinet In Style tre år i rad. Pris från ca: 89 kr.

Theréses utlåtande: Ständig följeslagare som ger mjuka läppar, håller kolla på flygiga småstrån och återfuktar torra nagelband. Får följa med överallt. 

7s

4. Yves Saint Laurent Touche Eclat

”Mirakelpennan” som sägs dölja mörka ringar under ögonen med perfekt resultat varje gång. Tack vare en liten knapp ”pumpar” du ut concealern genom en lätt pensel i andra ändan. En riktigt tax free-klassiker på grund av sitt höga pris. Pris från ca: 385 kr.

Theréses utlåtande: Var en riktig sensation när den kom, eftersom den trollar bort mörka ringar under ögonen på ett litet kick. Idag finns det betydligt billigare märken som är minst lika bra men visst är den en tillgång i necessären.

8s

3. L’oréals Elnett Satin Spray 

Klassiska hårsprayen som älskas av alla. Den guldiga förpackningen känns lätt igen i affärerna och är det bästa panikinköpet av hårspray du kan göra en sen fredagskväll i matbutiken. Används av såväl pensionärer som av hårstylister. Pris från ca: 44 kr.

Theréses utlåtande: Den enda sprayen som ger hållbar frisyr utan att kladda ihop håret eller få det att kännas tungt. Dessutom är den superlätt att borsta ur på kvällen. Enda minus är doften, den luktar som en inrökt skönhetssalong från 70-talet.

9s

2. Elizabeth Ardens Eight Hour Cream

Krämen som från början användes till hästhovar lanserades redan 1934 och har blivit en klassisk succé. Kan användas överallt i ansiktet och på kroppen men med fördel på läppar, nagelband och torra knogar. Den säregna doften känner riktiga Eight Hour Cream-junkies igen på mils avstånd. Pris: 50 ml från 160 kr.

Theréses utlåtande: Världens bästa créme mot fnasiga näsor, uttorkade läppar och torra nagelband, om du frågar mig. På hösten och vintern är den min allra bästa vän! Pojkvännen, däremot, är allt annat än förtjust i doften, som luktar som ett helt örtapotek. 

10s

1. Make up Stores Cover All mix

Vinnaren och den överlägst absoluta favoriten blir den tredelade concealerkrämen. Fungerar genom att den framför allt döljer blemmor och färgändringar genom att neutralisera pigmenten i hyn. Genom att blanda de olika färgerna skapar du själv din perfekta färgton. Pris från ca: 255 kr.

Theréses utlåtande: En av världens bästa allround-produkter som trollar bort både mörka ringar, röda näsvingar och annat man vill dölja på två röda. Ett måste i sminkväskan!