in

Test: Torrschampo

torrschampodrag
Test: Torrschampo

Känns håret fett, platt och allmänt ofräscht? Lösningen heter torrshampo. Hitta årets nya bästis med hjälp av Veckorevyn!

Mer

Såhär använder du torrschampo:

torr1

 Steg 1. För ett torrschampo i puderform: Häll upp rikligt med puder i händerna och massera handflatorna mot varandra. Gnugga sedan in pudret i håret, fokusera på håtbottnen. Har du ett torrschampo i sprayform: spraya nära hårrötterna och gnugga försiktigt.

Steg 2. Se till att torrschampot är jämt fördelat i håret och i hårbottnen. Använd gärna en kam eller borste som hjälp.

Steg 3.  Glöm inte att skydda dina kläder med en handduk. Många torrschampon har en vit formula som lätt ger fläckar. Skulle olyckan vara framme, använd mild tvål och vatten.

En toppenprodukt

kisby

Kisby dry schampo, 79 kr.
Om produkten: Torrschampo i puderform med risextrakt.
Så tyckte vi: Eftersom torrschampot har en mjölig konsistens är det enklast att ta det i handen först och sedan gnugga in det i håret. Annars är risken stor att man strösslar ner sig helt. Allt fett försvinner och håret blir strävt, torrt och fräscht. Inte så värst mycket volym, snarare en fluffig känsla. Trots det en toppenprodukt.
Betyg: 5

Bra, men odryg

toniguy

Toni&Guy refreshing dry schampo, 120 kr

Om produkten: Torrschampo i sprayform.
Så tyckte vi: Sprayen är lättapplicerad, allt fett i håret försvinner. Effekten är ett fräschare, om än en smula strävt, hår. Håret får en rejäl volymboost. Däremot behövs det rätt så mycket torrschampo för att se resultat, inte den drygaste varianten i testet.
Betyg: 4
   

Luktar jättegott

leestafford

Lee stafford schampo for oily roots, cirka 89 kr.
Om produkten: Torrschampo i sprayform.
Så tyckte vi: Doftar riktigt gott, nästan som en svag parfym. Resultatet blir bra, med en fräschare känsla i håret och mer volym. Skakar man flaskan ordentligt innan man sprayar så håller håret fräschören hela dagen.
Betyg: 5

Kräver ventilerat utrymme

label mny

Label m dry schampo, 179 kr
Om produkten: Torrschampo i sprayform.
Så tyckte vi: Lättapplicerad produkt som trollar bort fett och gör håret matt. Sprayen doftar fräscht, men – varning för hostattack! Sprayartiklarna flyger runt och retar näsan och lungorna. Håret får en fluffig volym som håller gela dagen.
Betyg: 4

Dålig hållbarhet

model me

Model me erin quick fix dry schampo, 130 kr.
Om produkten: Torrschampo i sprayform.
Så tyckte vi: Torrschampot luktar inte särskilt gott och tyvärr stannar doften kvar i håret hela dagen. Håret känns pulvrigt och strävt och får mer volym. Dessvärre håller effekten bara i sig ett par timmar, sedan behöver man applicera igen.
Betyg: 2

Lägsta betyg

bc bonacure

BC bonacure styling treat, 159 kr.
Om produkten: Hårspray som ska ge en fräsch känsla i håret.
Så tyckte vi: Toppen på flaskan är formad ungefär som en liten snabel, vilket gör att det blir superlätt att komma åt hårrötterna. Därmot känns håret varken renare eller fräschare, känslan är snarare gammal hårspray som torkat in. Stela hårstrån som ser ännu fetare ut, nej tack!
Betyg: 1

Ger ingen volym

kmsny

KMS california hairplay, 175 kr.
Om produkten: Uppfräschande spray som ska ge håret nytt liv.
Så tyckte vi: Sprayen är lätt att använda och håret känns absolut fräschare. Däremot försvinner inte fett och smuts från hårbotten. Inte heller ger sprayen någon vidare volym, håret känns lika platt som innan. Skön känsla men sämre resultat.
Betyg: 2

Nytvättad känsla

instyle

Get in style dry shampo, 90 kr.
Om produkten: Torrschampo i sprayform.
Så tyckte vi: Sprayen är lätt att dosera och trollar bort allt fett. Volymen är det sisodär med men det uppvägs av att håret verkligen känns fräscht. Doften är svag och anonym, vilket ökar känslan av nytvättat hår ytterligare. En keeper!
Betyg: 4

Helt fantastisk!

osis

Osis + dust it mattifying powder, 169 kr.
Om produkten:
Torrschampo i puderform.
Så tyckte vi:
Eftersom flaskan är så liten är det enkelt att applicera pudret i hårbotten. Håret blir strävt, känns tjockare och får en fantastisk volym. Resultatet håller i sig hela dagen och även nästa dag. Mirakelprodukt!
Betyg:
5