in

Test: Nagellack

lackdrag
Test: Nagellack

Plommon och mörkblått är höstens snyggaste nyanser, men vilka nagellack sitter bäst? Veckorevyn har testat!

Mer

lackdrag

Sitter som berget

sallyny

Sally Hansen Salon, 99 kr
Så tyckte vi: Sally Hansens nagellack är populära i USA och när vi testar förstår vi varför. Lacket är lätt att arbeta med och den smala borsten gör det enkelt att komma åt. Stort plus för den mycket greppvänliga korken, som minskar risken för kladd. Ett lager lack räcker och färgen sitter som berget efter tre dagar.
Betyg: 5

Budgetfynd!

dependny

Depend, 25 kr.
Så tyckte vi: Bra budgetlack som passar perfekt när man vill hoppa på en färgstark trend utan att lägga ner för mycket pengar. Penseln är lätt att arbeta med, däremot krävs det två lager lack för att färgen inte ska flamma. Lacket flagnar lite efter tre dagar men är ändå ett av de bättre i testet.
Betyg: 4

Flagnar fort

chinany

China glaze, 98 kr
Så tyckte vi: Eftersom penseln för med sig mycket färg är försiktiga fingrar ett måste. Det räcker med ett lager lack för fint resultat och det torkar relativt snabbt. Tyvärr började färgen flagna nästan på en gång och efter tre dagar ser naglarna inte alls roliga ut.
Betyg: 2

Lång torktid

chanelny

Chanel Le vernis, 215 kr.  
Så tyckte vi: Penseln är enkel att måla med men lacket är något trögflytande. Det alltför tjocka lagret gör att det tar rätt lång tid för lacket att torka. Ändå krävs två lager för att färgen inte ska bli flammig. Lacket höll dock bra i tre dagar, innan det började flagna.
Betyg: 2

Storfavorit

makeupstoreny

Make up store, 125 kr
Så tyckte vi: Krämigt lack som lägger sig perfekt på nageln. Det krävs bara ett enda lager för perfekt resultat och det torkar också hyfsat fort. Efter tre dagar är färgen i princip intakt. Det här använder vi gärna fler gånger.
Betyg: 5

Krämigt lack

mavalaklar

Mavala, 39 kr. 
Så tyckte vi: Krämigt lack som är enkelt att måla med. Penseln är lättmanövrerad men det krävs två lager lack för att färgen inte ska bli flammig. Efter två dagar börjar färgen flagna, men betyget blir ändå högt för den snabba torkningstiden och det billiga priset.
Betyg: 4

Sämst i test

hmny

H&M Nailpolish, 29,50 kr.
Så tyckte vi: Penseln är lätt att arbeta med och det krävs endast ett lager lack för att få ett bra resultat. Också torktiden är bra, på några minuter har naglarna torkat. Däremot börjar färgen flagna redan första dagen, efter den tredje dagen är naglarna allt annat än vackra.
Betyg: 1