in

TEST: Klassiska eyeliners

dragareeyeliners
TEST: Klassiska eyeliners

För den perfekta looken krävs en perfekt eyeliner! Veckorevyn har plockat fram favoriten åt dig… Mer

dragareeyeliners

Den klassiska svarta eyelinern är ett måste i sminkväskan i vinter. Veckorevyn har testat åtta stycken i jakt på de där perfekta ögonvingarna. Vilken är säsongens bästa investering?

Torkar fort

art

Artdeco Long lasting liquid liner, 168 kr.
Om produkten: Eyelinerpensel.
Så tyckte vi: Jättebra penna som är lätt att måla med, även för den ovane. Penseln är väldigt tunn och formulan åt det torrare hållet, så den torkar väldigt fort. Det tar dock lite tid att bygga upp en tjockare linje, eftersom penseln är så smal.
Betyg: 4

Värdelöst handtag

loreal

L’Oréal Kohl minerals, 150 kr.
Om produkten:
Eyeliner med mineraler.
Så tyckte vi:
Penseln är lagom men handtaget värdelöst, känns som en kork vilket gör det svårt att få snurr på greppet. Eyelinern sitter en hel dag utan större problem och är lätt att tvätta bort. Nyansen känns dock inte svart nog, snarare granitfärgad.
Betyg: 2

Bäst i test

isa

Isadora Fine liner eye stylo, 95 kr.
Om produkten: Eyeliner i stiftform.
Så tyckte vi: Eyelinern har perfekt konsistens, varken för rinnig eller för torr. Penseln är tunn och lagom hård, resultatet håller hela dagen och är lätt att tvätta bort. Enda minus är att det är svårt att få till tjockare streck.
Betyg: 5

Sitter hela dagen

oriflame

Oriflame Eyeliner stylo, 110 kr.
Om produkten: Eyeliner i stiftform.
Så tyckte vi: Eyelinern känns som en tuschpenna i konsistensen och är relativt lätt att måla med. Sitter bra och är lätt att tvätta av med vatten, men gnuggar du dig i ögonen är risken stor för att den suddas ut. Håller dock hela dagen om du inte pillar.
Betyg: 4

Superbra pensel

arden

Elizabeth Arden Color intrigue gel eyeliner, 220 kr.
Om produkten: Geléyeliner med pensel.
Så tyckte vi: Penseln är superbra och det är jättelätt att få till både smala och tjocka streck. Tyvärr kletar den en hel del och det jämna, fina resulatet blir kortvarigt. Förpackningen är också en smula osmidig .
Betyg: 3

Irriterande design

liquid

Deborah Liquid eyeliner, 90 kr.
Om produkten: Eyeliner i stiftform.
Så tyckte vi: Pennan är lätt att arbeta med och strecken blir jämna och fina. Den är också hyfsat enkel att tvätta bort på kvällen. Men hänget i pennan irriterar något enormt och stör när man målar. Klipptes av fortare än kvickt!
Betyg: 3

Svår att kontrollera

Max Factor Masterpiece glide & define liquid eyeliner, 100 kr.
Om produkten: Eyelinerpensel.
Så tyckte vi: Lättflytande och krämig eyeliner, som är lite svår att kontrollera. Att få till smala streck är knepigt, men den torkar snabbt och är lätt att tvätta bort. Liten förpackning, så frågan är hur länge den vara.
Betyg: 3

Duperlätt att jobba med

face

Face Precision eyeliner, 329 kr.
Om produkten: Eyeliner i stiftform.
Så tyckte vi: Toppenbra pensel som är lätt att arbeta med utan kladd. Enda minuset är att den inte sitter så bra som man skulle önska, trots att eyelinern fått torka in ordentligt. Å andra sidan är den väldigt lätt att tvätta av på kvällen.
Betyg: 4