in

Test: Inpackning

Är ditt hår torrt, trött och livlöst? Och inte alls det där härligt blanka, studsande svallet du ser på alla bilder? Lugn – VR:s hårakut har valt ut tolv härliga inpackningar som ger dig glansen, styrkan och mjukheten tillbaka. Mer

inpackningprod

1. Lee Stafford R u taking protection, hair grow treatment mask, 200 ml/195 kr.
Hårkur speciellt utvecklad för hår som aldrig växer längre än till en viss längd. Tanken är god och håret känns starkare. Inpackningen ska användas mellan schampo och balsam och håret blir lent. Bonus: Effekten av ditt vanliga balsam förstärks.
Betyg: 4

2. Toni & Guy Insights, moisture injection, 200 ml/100 kr.
Håret blir mjukt men flygigt. Har du självlockigt hår förstärker det lockarna och ger dem glans och ”form”. Produkten får ett litet minus för att den inte är särskilt dryg, men annars är den suverän. Bonus: God doft och en härlig rosa färg!
Betyg: 3

3. Sachajuan Hair repair, 250 ml/130 kr.
Riktig ”frisördoft” och resultatet är fantastiskt! Håret blir mjukt och alldeles underbart följsamt. Kommer i en förpackning som påminner om en gammaldags apoteksflaska. Bonus: Mycket dryg!
Betyg: 5

4. Kiehls Intensive repairateur deep conditiong pak, 150 ml/175 kr.
Fantastisk in-packning som gör håret superglansigt. Hårfärgen blir mer framträdande och all frissighet försvinner. Bonus: Känns som att den verkligen renoverar på djupet!
Betyg: 5

5. John Frieda Frizz-ease, miraculous recovery, strengthening creme masque, 150ml/
cirka pris 46 kr.
Inpackningen är tyvärr inte lika fantastisk som resten av frizz-eases stylingserie. Även om inte all frissighet försvann blev håret glansigt och kändes väldigt starkt. Bonus: Kolla in övriga Frizz-ease-serien, superbra!
Betyg: 3

6. Oliv Hårinpackning, 150 ml/65 kr.
Håret blir mjukt, inpackningen är väldigt dryg. Produkten är jättebra för färgat hår eftersom den förstärker lystern och färgen. Bonus: Ett måste för dig som färgar själv hemma!
Betyg: 5

7. Garnier Fructis, oil repair, 300 ml/55 kr.
En budgetfavorit! Otroligt fräsch fruktdoft och trevligt pris gör denna inpackning till ett måste i varje smart tjejs dusch. Bonus: Gör håret mjukt, följsamt och lätt att borsta ut!
Betyg: 5

8. Matrix Biolage, cerarepair kur, 5 gånger 15 ml/179 kr.
Wow, vilken fantastisk produkt! Håret blir silkeslent och följsamt. Bonus: Slingor och färg skiner som om de är helt nygjorda!
Betyg: 5

9. Schwarzkopf Gliss, color protect 30 hair therapy mask, 200 ml/65 kr.
Håret blir lent och inpackningen känns riktigt bra. Dessutom är produkten dryg och priset väldigt rimligt. Bonus: Klassiskt märke som alltid håller hög klass.
Betyg: 4

10. The Body shop
Poppy seed oil reviving mask, 200 ml/159 kr.
Produkten ger glans och fina och definierade lockar. Den har en otroligt härlig mustigt naturlig doft. Bonus: Ger härlig ”hemma spa”-känsla.
Betyg: 4

11. Kérastase
Nutrutive, masquintense inpackning, 200 ml/329 kr.
Håret blir lite stramt efter inpackningen men produkten ger nytt liv. Det blir lätt att borsta ut, och känns starkare och friskare redan efter två kurer. Bonus: Chefredaktör-Ebbas absoluta favorit för långa hår!
Betyg: 3

12. L’oréal
Elvital, anti-breakage, 200 ml/70 kr.
Det märks stor skillnad i topparna, som känns mycket fräschare och ”helare”. Bonus: Har du lite självfall och låter det självtorka blir resultatet jättefint.
Betyg: 5

5 SMARTA TIPS!
Få ut det mesta av din hårkur!

1. Massera in inpackningen i handdukstorkat hår och låt verka mellan tre och tio minuter. Läs på förpackningen, men de flesta mår bra av fem-sju minuter.
2. För extra effekt, vira in håret i en handduk och låt inpackningen verka så.
3. Bastu på gymmet? I med inpackningen och låt den verka i bastun, det ökar effekten! Sitt inte för länge, och skydda håret med en handduk då kokpunkten på inpackningen är relativt låg!
4. Skölj ur extra ordentligt. Eftersom inpackningar är laddade med fukt och annat godis för håret, är det viktigt att du sköljer extra mycket. Resterna som sitter kvar kan tynga ner håret.
5. Använd inpackning två gånger i veckan för bästa resultat, särskilt viktigt är det på sommaren, då sol, vind och salt sliter. En del inpackningars effekt håller i upp till sex tvättar. Läs på produkten!