in

Test: Hitta rätt foundation

foundationdrag
Test: Hitta rätt foundation

Matt? Heltäckande? Eller fuktighetsgivande? Kolla in vilken foundation som passar dig allra bäst i Veckorevyns test!

Psst! För ett mer uppdaterat test, surfa in på vår systersajt Damernas Värld som också testat foundation och utsett bäst i test! Mer

foundationdrag

En bra foundation kan ge din hy ett klart lyft. Men det kan också bli fel, väldigt fel. Lägg ner lite tid och energi på att hitta en foundation som passar just din hudtyp. Veckorevyn.com hjälper dig på vägen!

För fet hy:

Håller blänket borta

Make up store Matt foundation, 245 kr.
Om produkten: Flytande foundation som ska ge huden en matt yta.
Så tyckte vi: Går lätt in i huden och lägger sig som en matt och fin yta, utan att bli pudrig eller torr. Håller också blänket borta under dagen, även om det inte skulle skada med en extra omgång puder på eftermiddagen. Lätt att tvätta bort på kvällen.
Betyg: 3

Fantastisk lyster

idbareminerals

I.d. Bare minerals, 398 kr.
Om produkten: Foundation i mineralform som bör appliceras med en särskild borste för bäst resultat.
Så tyckte vi: Ger huden ett jämnt och fint resultat med en fantastisk lyster. Huden blir slät och blanka partier mattas. Tyvärr täcker den inte så bra så en concealer kan komma väl till pass för besvärliga missfärningar. Håller hela dagen.
Betyg: 5

Alldeles för dyr

chanel

Chanel Mat lumière, cirka 475 kr.
Om produkten: Foundation i kompakt puderform.
Så tyckte vi: Med en fuktad svamp förvandlas produkten till en täckande foundation, med en torr svamp blir resultatet mer pudrigt. Går lätt in i huden och ger en matt och fin finish. Är tyvärr inte särskilt dryg så det behövs rätt stora mängder för att få ett bra resultat. Minus för det höga priset.

Betyg: 3

Varning för blänk

dermosil

Dermosil Devoted, 90 kr.
Om produkten: Krämig foundation som ska hålla huden matt.
Så tyckte vi: Produkten har en härligt, krämig konsistens och känns också dryg. I början av dagen är huden matt och fin men på eftermiddagen blänker T-zonen. Täcker missfärgningar bra och är lätt att tvätta bort på kvällen.
Betyg: 3

För fläckig hy:

Uttorkande effekt

color clone

Helena Rubinstein Color clone, cirka 380 kr.
Om produkten: Flytande foundation som ska dölja missfärgningar.
Så tyckte vi: Smälter fint in i huden utan att den känns kakig eller för sminkad. Huden får en jämn yta och både rodnader och små plitor täcks effektivt. Lätt att applicera och lätt att tvätta av på kvällen. Huden känns dock en smula uttorkad efter en dags användning.
Betyg: 4

Håller inte hela dagen

maxfactor coulor

Max Factor Colour adapt, 175 kr
Om produkten: Flytande foundation som ske ge en täckande effekt.
Så tyckte vi: Resultatet blir bäst om man använder en svamp, med penslar och fingrar blir huden flammig. Går lätt in i huden och täcker effektivt missfärgningar. Håller dock inte hela dagen, på eftermiddagen krävs därför en extra omgång. Lätt att tvätta bort på kvällen.
Betyg: 2

Ger stora porer

isadora

Isadora High performance, cirka 145 kr.
Om produkten: Flytande foundation som ska verka täckande på huden.
Så tyckte vi: Blir bäst om applicering sker med pensel eller med svamp, med fingrarna blir finishen inte så märkvärdig. Blandar sig lätt med huden men resultatet är ingen höjdare, annars osynliga porer blir plötsligt jättestora och framträdande. Håller hyfsat hela dagen och är lätt att tvätta bort på kvällen.
Betyg: 2

Inte särskilt dryg

maybelline

Maybelline Affinitone, 125 kr.
Om produkten: Flytande foundation som ska verka täckande.
Så tyckte vi: Eftersom konsistensen är lite rinning behövs det extra mycket av underlagscremen om resultatet ska bli helt täckande. Produkten är lätt att arbeta med och huden känns naturlig utan klet eller flammiga partier. Håller hela dagen och är lätt att tvätta bort.
Betyg: 4

För torr hy:

Ny favorit

face

Face Picture perfect, 395 kr.
Om produkten: Flytande foundation som ska passa torr hy.
Så tyckte vi: Produkten går lätt in och täcker ojämnheter i perfekt. Huden blir matt och len och känns också återfuktad och fräsch. Bäst resultat får man om man innan applicering värmer underlagscremen med fingrarna. Naturligt resultat som håller hela dagen.
Betyg: 5

Varning för finnar

body shop

The body shop Moisture foundation spf 15, 229 kr.
Om produkten: Krämig foundation som ska ge en täckande effekt.
Så tyckte vi: Huden blir jämn och fin men det är svårt att hitta exakt rätt nyans. Resultatet blir inte heller så mjukt och lätt som man skulle kunna önska, även om huden känns återfuktad. Stort minus för att den innehåller olja, vilket lätt kan orsaka finnar. Täcker missfärgningar och håller bra under dagen.
Betyg: 1

Torkar ut huden

lancome

Lancôme Photogenic lumessence, cirka 390 kr.
Om produkten: Krämig foundation som ska verka täckande på huden.
Så tyckte vi: Underlagscremen täcker otroligt bra, även om större skavanker kan behöva en extra omgång concealer. Hade fått högsta betyg om den inte hade en uttorkande effekt, som gör huden fnasig och smulig efter en lång dag.
Betyg: 3

Känns som ett puder

shiseido

Shiseido Smoothing compact foundation, 395 kr.
Om produkten: Foundation i puderform.
Så tyckte vi: Är svår att jobba in och lägger sig som ett ljust, pudrigt lager på huden. Underlagscremen känns snarare som ett transparent puder än en foundation. Till en början känns huden matt och fin, men efter ett par timmar jobbade sig flottet igenom den pudriga ytan.
Betyg: 1