in

Test: Hårspray

harspraydrag
Test: Hårspray

Veckorevyn har testat nio hårsprayer – håller de vad de lovar?

Mer

harspraydrag

När de bistra vintervindarna viner gäller det att frisyren är på plats. Och kanske är det läge att investera i en ny hårspray?  Spana in Veckorevyns test först!

Sådär hållbarhet

2

L’anza Dramatic fix, 169 kr.
Om produkten: Hårspray med extra stark effekt.
Så tyckte vi: Hårsprayen gör håret lite pudrigt och stelt, men varken hårt eller kletigt. Hållbarheten är sådär, okej på utsläppt hår men håller inte alls på en uppsatt frisyr. Luktar däremot gott och syns inte på håret.
Betyg: 2

Luktar alkohol

3

Maria Nila Finish spray, cirka 130 kr.
Om produkten: Hårspray med medelstark effekt.
Så tyckte vi: Helt okej spray med en hållbarhet som varken klibbar eller förstör frisyren. Men den luktar riktigt mycket sprit, en stark doft som påminner om vodka – det känns inte alls bra.
Betyg: 2

Volym för en stund

5

Matrix Amplify hairspray, cirka 149 kr.
Om produkten: Hårspray med medelstark effekt.
Så tyckte vi: Sprayen torkar snabbt och har först en hård effekt, som dock försvinner snabbt. Håret känns varken tungt eller klibbigt, sprayen ger också volym som håller i sig en liten stund. Lätt att borsta ur, men hållbaheten kunde vara bättre.
Betyg: 3

Ger fin glans

4

Sassoon Motion hold, 255 kr.
Om produkten: Hårspray med medelstark effekt.
Så tyckte vi: Inget för dig som vill ha maximal fixering, men den fungerar fint för lagom stöd en kväll. Ger dessutom håret en fin glans och klibbar inte det minsta. Plus för den diskreta, men ändå fina doften. Minus för priset.
Betyg: 3

Ger megastadga

6

Tigi s factor Vivacious hairspray, 299 kr.
Om produkten: Hårspray med extra stark effekt.
Så tyckte vi: Sprayen luktar fantastiskt och konsistensen är tillfredsställande, om än lite väl hård. Perfekt spray om du vill ha megastadga. Okej hållbarhet och rätt så enkelt att borsta ut. Däremot är avtryckaren värdelös, trög som attan och klistrar igen på två röda.
Betyg: 3
 

För känslig hårbotten

7

Taft Sensitive hairspray extra strong hold, cirka 60 kr.
Om produkten: Hårspray med extra stark effekt, för känslig hårbotten.
Så tyckte vi: Sprayen ska vara parfymfri, men luktar något kemiskt. Att kalla den extra strong hold är en överdrift, frisyren håller inte en hel dag. Däremot gör den håret medgörligt och är lätt att borsta ur. Har du känslig hårbotten är den här sprayen ett tryggt köp.
Betyg: 3

Högsta betyg!

8

L’Oréal studio Indestructable fixation spray, cirka 70 kr.
Om produkten: Hårspray med extra stark effekt.
Så tyckte vi: Först blir håret stelt, men det mjuknar efter ett tag. Frisyren håller nästan hela dagen och flaskan är enkel att styla med. Luktar helt okej.
Betyg:  5

Bra vardagsspray

9

Wella High hair finishing spray, 165 kr.
Om produkten: Hårspray med extra stark effekt.
Så tyckte vi: Sprayen fördelar sig som ett puder över håret och ger ingen vidare stadga. Däremot kan man bygga upp effekten om man sprayar lager på lager. Håller en hel dag utan att tynga ner och är enkel att borsta ur. Varken superbra eller superdålig.
Betyg: 3

Har du någon favorit-spray att tipsa om? Kommentera!