in

Starka, snygga naglar – NU!

nails

Nu är det slut på mjuka, missfärgade naglar som skivar sig non-stop. VR guidar dig till starka, snygga naglar – nu!

Mer

Hej då, mjuka och sköra naglar!

 

Varför blir naglarna sköra?

Bristen på kalcium, som du hittar i bland annat mejeriprodukter, ägg och vitkål, är en vanlig orsak till sköra naglar. Du bör också hållar tassarna långt borta ifrån kemikalier, långa vattenbad och vissa mediciner.

Så förebygger du sköra naglar:

Se över din kost och se till att du äter varierat för att få i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Nödlösningen stavas kosttillskott som finns att köpa på apotek och hälsokosthandlar, men ha som regel att alltid få i dig vitaminerna och mineralerna naturligt i första hand. Släng acetonen och investera i en mild nagellacksremover utan färg eller parfym i. Skäm bort naglarna med nagelolja, och använd gärna ett skyddande samt kalciumstärkande lack till vardags.

 

Hej då, räfflade naglar!

 

Varför blir naglarna räfflade?

Nageln växer fram i ett system av ”skenor” som ligger längs med varandra. Skenorna binds samman med ett starkare nagelämne – som redan från början gör att din nagel ojämnt slittålig. Nageln blir alltså räfflig eftersom de lättslitna skenorna slits mer än nagelämnet emellan.

Så förebygger du räfflade naglar:

Precis som ovan gäller det att slänga bort acetonet och välja mild nagelvård. Vill du få bort räfflorna akut? Fila försiktigt, försiktigt med en mjuk fil ovanpå nageln (igen – var FÖRSIKTIG, filar du för mycket blir nageln mjuk och det är värre än räfflade naglar) för att få bort den värsta strävheten. Måla sedan naglarna med ett baslack för att jämna ut de restrerande räfflorna. Toppa med ett snyggt, färgat lack!

 

Hej då, missfärgade naglar!

 

Varför blir naglarna missfärgade?

Antingen slarvar du med underlacket innan ditt färgade nagellack, eller så är det din nagellacksremover som är boven i dramat. Röker du? Sluta med det! Nikotin gör naglarna fula och gula på ett kick.

Så förebygger du missfärgade naglar:

Som sagt, använd aldrig en remover med färg, aceton eller parfym i. När du väl har hittat en bra remover – använd den på en bomullspad, tryck till med removern över nageln och dra sedan uppåt. Gnugga inte! Då riskerar du att gnugga in pigmentet i nageln, vilket leder till vidare missfärgning. Och glöm inte baslacket innan färglack!