in

Spraya dig vacker

bild 13
Spraya dig vacker

Hur använder man egentligen en ansiktsspray? VeckoRevyn guidar dig till sommarens skönaste fuktboost.

Mer

mist1

VAD ÄR ANSIKTSSPRAY?
Svar:
Ansiktssprayer har flera uppgifter, men de används främst för att fräscha upp hudenoch återfukta den. De verkar också mot yttre påfrestningar och fixerar sminket så att det håller längre. Ansiktssprayer passar alla hudtyper, även den allra känsligaste.
 

NÄR SKA JAG ANVÄNDA ANSIKTSSPRAY?
Svar: Antingen sprayar du ansiktet på morgonen, efter rengöring men före ansiktscreme. Då får huden en skön fuktboost och blir extra skyddad från smuts, föroreningar och andra påfrrestningar. Du kan också använda sprayen under dagen för att fräscha upp huden. Ett hett tips är att ha en spray intill datorn, eftersom din bildskärm är en riktig fukttjuv. Dessutom är ansiktssprayer grymt sköna att ha med sig en varm sommardag!

mist2

MITT ANSIKTE BLIR BARA DYBLÖTT, VAD GÖR JAG FÖR FEL?
Svar:
En del ansiktssprayer har en ”generösare” kork än andra, vilket medför att de ger ifrån sig en försiktig dimma medan andra känns som en rejäl dusch. Prova först att spraya på handen, så får du en känsla för hur blöt sprayen är. Se också till att du inte håller flaskan för nära ansiktet när du sprayar. Testa i stället att spraya rakt framför dig och gå genom ”dimman”.


VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ ANSIKTSSPRAY OCH ANSIKTSVATTEN?
Svar:
Ett ansiktsvatten ska användas efter rengöring och appliceras ofta med en bomullstuss. Du kan visserligen använda en ansiktsspray på samma sätt, men tanken är sprayen också ska verka återfuktande, skyddande och fixerande av eventuellt smink. Ansiktsspray kan också appliceras flera gånger under dagen, också på ett sminkat ansikte. Ett ansiktsvatten, däremot, använder du morgon och kväll på ett väl rengjort ansikte.

mist

1. Make Up Store Face mist, 195 kr
Om produkten: Spray med gurka och aloe vera.
Så tyckte vi: Sprayen fördelar sig fint i ansiktet och luktar fantastiskt gott. Känns återfuktande, men är inte särskilt fixerande för smink. Huden känns dessutom lite lenare efter några dagars användning. bra budgetalternativ.

2. Clarins E3p expertise, 425 kr.
Om produkten: Spray berikad med växtextrakt.
Så tyckte vi: Mycket blöt spray som känns fräsch på både sminkat och osminkat ansikte. Huden blir lenare och man känner sig dessutom piggare av den.

3. YoungbloodMinerals in the mist Refrech, 350 kr

Om produkten: Spray berikad med mineraler.
Så tyckte vi: Går otroligt fort in i huden. Underbar doft. Huden känns fräch och återfuktad. På ett osminkat ansikte känns det verkligen som att den har effekt. Helt enkelt fantastisk!