in

Sminkskola: så lägger du en bra grund!

ashley marykate olsen
Sminkskola: så lägger du en bra grund!Systrarna Olsen kan det här med foundation

Lägger du grunden fel kan resultatet bli antingen poslinsdocka eller smutsig solarietant. Men foundation kan också göra underverk! Kolla in knepen.

Mer

samarbete maybelline

Foundation är den mest individuella makeupen du använder eftersom hudton, hudtyp och hudens behov varierar från person till person. Viktigast är att du hittar rätt nyans.

Se till att välja en nyans som är så nära din egen hudton som möjligt. Om du väljer mellan en som är för mörk och en som är för ljus, välj den mörkare. Applicera en liten klick på hakan för att se om det är just din ton. Många testar sin nyans på handen vilket ger ett missvisande resultat, testa i stället på hakan eller kinden för att hitta exakt din egen hudton. Om färgen smälter in och bokstavligt talat försvinner in i huden, då har du hittat rätt.

TIPS! Tänk på att sommarens foundation kan vara för mörk nu när höstblekheten smyger sig på. Kanske dags att uppdatera till en ljusare nyans? Känner du dig blek kan ett solpuder ge lite extra glow.

smink maybelline foundation

Så här applicerar du din foundation:
Använd fingrarna eller en makeup-svamp för att applicera din foundation. Om du använder fingrarna, se till att alltid tvätta händerna först. Om du använder svamp, byt den ofta eftersom bakterier trivs bra i använda svampar. Dutta små mängder foundation på pannan, näsan, kinderna och hakan och massera in den med utåtgående rörelser. För ett mattare resultat kan lite puder borstas på och för att få en pigg och fräsch look, avsluta med rouge.

smink foundation

VARNING! För mycket av allt…

jordan

Jordan borde gå i systrana Olsens sminkskola.