in

Sminka dig som stjärnorna

Det är inte bara bland höstens accessoarer utan även på catwalken som den hetaste trenden syns just nu. Svart, svart och åter svart. Även make upen talar sitt tydliga språk.

Mer

maybeline logga

Sotiga ögon, neutrala läppar och aprikos kinder

sminka

Maybellines höstlook Rock ’n’ Black är helt rätt i höst. Tre ledord gäller:
1. Sotiga ögon
2. Neutrala läppar
3. Aprikosa kinder
Att vara rockigt chic och ha snyggt sotade ögon är något många av oss eftersträvar. Men det är inte helt lätt att fixa rätta looken. Maybellines höstlook och enkla tips hjälper dig hitta rätt.

Så fixar du snygga sotiga ögon:

haret

1.   Måla på den flytande eyelinern Liner Express i svart på övre ögonlocket. Var lätt på handen och om du har svårt att måla själv, be en kompis. Använd den hårda eyelinern Liner Matic i färgen svart för att måla den inre kanten av underfransarna för en markerad blick.
2.    Ta försiktigt på ögonskuggan Expert Wear Mono nummer 21 Cosmic Black på ögonlocket närmast fransarna, vid undre fransraden och sudda försiktigt ut den mot sidan för en sotig look.
3.    Applicera den lila-bruna ögonskuggan i Expert Wear duo nummer 20 Amethyst upp mot ögonbrynet.
4.    Den ljusrosa skimrande ögonskuggan i Expert Wear duo nummer 20 Amethyst appliceras närmast ögonbrynet och suddas sedan mot den grå skuggan för att ge en pigg blick.

Trendspaning: kolsvarta naglar

blacnails

Lindsay, Posh Spice och Ashley Olsen med svarta naglar.

Svarta naglar är fortfarande hett! Maybelline har precis lanserat Forever Strong i en intensiv svart färg (Forever Strong 700). Avsluta med ett genomskinlig lack med lyster för en perfekt finish.

Neutralt ansikte med aprikosa kinder

Applicera foundation i en ton så nära din egen som möjligt. Använd Expert Wear Blush i färgen Peach för att lyfta fram käkbenen och ge glans.

Blush i aprikos toner är perfekt kontrast till sotade ögonen. Börja applicera högst upp på käkbenet, arbeta dig snett neråt med mjuka rörelser.

Neutrala läppar skapar ögon-fokus

adina

Svenska modellen Adina Fohlin med ljusa läppar.

Applicera Moisture Extreme läppstift i färgen 01 Icy Beige för att få trendigt naturligt ljusa läppar och skapa ett tydligt fokus på ögonen.

TIPS! För extra glans, applicera ett genomskinligt lipgloss över läppstiftet.

”Sotiga ögon är mest effektfullt”

troy

Troy Surrat.

Troy Surrat är en av världens mest kända make up-artister och även Maybelline New Yorks egen make up-artist. Han har jobbat med kändisar som Charlize Theron, Paris Hilton och tvillingarna Olsen.

Så här säger Troy om höstens hetaste look:

– Rockiga och sotiga ögon är en av de mest uttrycksfulla och effektfulla make up-lookerna och en av mina personliga favoriter. I Rock n Black-looken har vi satt samman de perfekta produkterna och färgerna för att hjälpa dig se rockig ut med självkänsla.

maybeline logga

LÄS OCKSÅ: 10 budord som ger dig ditt drömhår!
LÄS OCKSÅ: Lisens blogg med frågor och svar om smink & skönhet.