in

Sminka dig naturligt vacker

bild 11
Sminka dig naturligt vacker

VR ger dig de bästa tipsen för en naturlig look – utan att du känner dig osminkad.

Mer

naturligdragare

Färgad dagcreme
Underlaget är superviktigt när det kommer till den naturliga looken. Skippa heltäckande foundation och satsa istället på en färgad dagcréme eller en halvtäckande foundation. Använd en creme som stämmer överens med din egen hudton och prova även att applicera den med en fuktad makeup-svamp så blir resultatet mer transparent.

Concealer
Concealer är den ultimata produkten om du vill täcka mörka ringar, röda partier eller irriterande finnar. Använd en concealer som matchar din hudton eller som är något ljusare. För röda partier är det bra om concealern går mot gult och för att täcka mörka ringar bör concealern gå mer mot det röda hållet. Använd pensel eller en tops för att appplicera på finnar kvisslor för minimal mängd concealer.

Ögonfransbörjare
Hjälp naturen på traven och böj fransarna med en tång innan du applicerar mascara för ett piggare intryck.

Genomskinlig mascara
Genomskinlig mascara är en riktigt höjdare när det gäller att fixa en naturlig look. Dels kan du använda den för att forma och hålla din ögonbryn på plats och även för att fixa naturligt snygga ögonfransar. Tänk på att både volymgivande och förlängande mascaror går bort om du vill ha en osminkad look. Känner du att du ändå behöver lite färg – testa en brun mascara!

Cremerouge
Det är oftast lättare att få ett mer naturligt resultat med ett crémerouge än ett i puderform eftersom det smälter in lättare i huden. Välj en nyans som liknar den nyans du får när du rodnar, le och applicera med cirkulerande rörelser på kindens högsta punkt för en naturlig rosig look.

Nudefärgat läppglans
Undvik färg på läpparna om du vill ha en naturlig look. Satsa istället på ett nudefärgat läppstift eller läppglans. För en snäppet naturligare look satsa på ett ofärgat läppbalsam eller lypsyl.

Leave in balsam
Håll flygigt hår på plats med lite leave in balsam som du fördelar jämt i torrt eller fuktigt hår. Balsamet ger dessutom glans och gör att håret doftar gott hela dagen.

Gillade du den här artikeln? Passa på att ta reda på vilken sminktyp du är eller spana in 5 tips för torra händer.