in

SMINK: Sotiga ögon

sottt
SMINK: Sotiga ögon

Fixa snygga, sotiga ögon lagom till vinterns fester.

Mer

sottt

Beynocé Knowles, Gwyneth Paltrow och Eva Longoria i sotiga ögon.

Förvandlas du till ofrivillig gothare när du försöker sminka sotiga ögon? Ingen fara! Med Veckorevyns tips får du looken du vill ha med hög modegrad.

Det här behöver du:

sotade6ny

1. Concealer
2.
Puder
3. Svart kajal
4. Svart ögonskugga
5. Grå ögonskugga
6. Svart mascara
Verktyg:
7. Tops
8. Pensel

Såhär gör du:

sotade2

Smashbox Camera Ready Full Coverage Concealer, 240 kr. Puder från i.d. Mineral Veil Transparent , 398 kr.

1. Lägg en jämn och bra bas över hela ögat. Dölj mörka ringar med en concealer. En rödaktig ton trollar enkelt bort mörka partier. Borsta med svepande rörelse ljust löspuder över hela ögat.

2. Lägg svart kajal längs hela övre fransraden. Strecket ska vara tjock och en mjuk penna är att föredra, då den är lättare att sudda. Se också till att din penna är ordentligt vässad. Använd en pensel och sudda försiktigt längs fransraden.

sdot

 3. Nu har det blivit dags för skuggan. Lägg en svart ögonskugga på ögonlockets rörliga del och sudda mot globlinjen. Använd fingertoppen och sudda alla kanter ordentligt. Detta gör sotningen jämn och snygg. Här är det viktigt att du inte jobbar upp skuggan för högt mot ögonbrynet. Om det är färg på ögonbrynsbenet när du höjer ögonbrynen ligger skuggan för högt.
 
4. Lägg en något ljusare grå skugga oavnför den mörka skuggan på ögonlocket. Sudda även här ordentligt och se till att inte skuggan hamnar för högt.

5. Lägg nu den mörka skuggan längs nedre fransraden, ta lite i taget och arbeta i små rörelser. Sudda kanterna med bommulstops.

sotade1

Ögonskuggor från Make Up Store. Pollution och Sirocco 130 kr. Penslar från Isadora.

 6. Nu är det dags för kajal på insidan av nedre fransraden, alltså närmast ögat. Dra på ordentligt. Det ska bli riktigt svart. Se till att pennan är ordentligt och jämn vässad, så att du inte river dig.

7. Avsluta med två lager svart mascara, både på övre och undre fransraden. Se till att fransarna torkar mellan omgångarna för att undvika kladd och spindelögon. Klart!